Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam.Jak w temacie czy ktoś się orientuje jaki wpływ ma uszkodzony czujnik na zużycie paliwa.Przestudiowałem forum,gogle i nic nie znalazłem morze ktoś z Roverkowiczów posiada wiedzę na ten temat.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 01:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 17:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
prosze o pomoc w moim roverku to jest rover 200 1.4 8v kompresja z silnika ucieka mi przez zbiorniczek wyrownawczy wymienilem uszczelke pod glowica i nic.dzisiaj przywiozlem glowice byla u mechanika stwierdzil ze jest dobra. jutro chce skladac silnik i nie wiem co jeszcze mozna sprawdzic prosze o porade.
prosze o pomoc w moim roverku to jest rover 200 1.4 8v kompresja z silnika ucieka mi przez zbiorniczek wyrownawczy wymienilem uszczelke pod glowica i nic.dzisiaj przywiozlem glowice byla u mechanika stwierdzil ze jest dobra. jutro chce skladac silnik i nie wiem co jeszcze mozna sprawdzic prosze o porade.
uuuu Admini zaraz będą działać Poczytaj zasady forum
hmm, mam nadzieję że jak pod korek, to rzeczywiście pod korek, a nie do pierwszego odbicia 8,5 l to rzeczywiście troszkę, ale jak ktoś ma ciężką nogę i robi bardzo krótkie odcinki po mieście zimą, to ja mógłbym to nawet przyjąć za normalną wartość. A jak w trasie ?
Ja swoim zrobiłem ostatnio trasę do Kato i z powrotem. Ponad 600 km śr. 100 km/h (na autostradzie ok 140 km/h) i spalił mi ok. 6,5 l na 100 km
Nie ma za co. Tak jak mówiłem, ja swoim zrobiłem ostatnio trasę do Kato i z powrotem. Ponad 600 km śr. 100 km/h (na autostradzie ok 140 km/h) i spalił mi ok. 6,5 l na 100 km.
O ile pamiętam to też nie zauwazyłem róznicy w spalaniu przed i po wymianie czujnika. Poprawiła się dynamika, ale wiążę to z regulacją kata wtrysku niż z samym czujnikiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum