Wysłany: Sro Lut 06, 2008 18:46 [R416] Nie chce zapalić
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Cze koledzy
Mam ogromny problem z miom roverkiem, jakieś dwa tygodnie temu zgasł na rondzie poczas jazdy i do tej pory nie chce odpalić, silnik jak zamilkł tak nawet nie odezwał sie ani razu. Tułam sie z nim od elektryka do mechanika i nikt nie potrafi mi pomóc. Iskra jest, paliwo też, rozrząd ok, po podłączeniu di kompa nic nie pokazało a silnik ani drgnie. Pomocy. Obecnie moje auto stoi w roverze w zielonce na ulicy bankowej jutro mija tydzień i nic. Help.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 19:55, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 18:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
może napisz w jaki sposób zgasł, czy raptownie czy pocherlał najpierw, jak zachowywał się w tym czasie obrotomierz ...
rozrząd kto i w jaki sposób sprawdził ?
... zbyt mało danych, by cokolwiek pomóc
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Zgasł nagle na gazie a po przełączeniu na paliwo też sie nic nie odezwał, rozrząd sparawdzał echanik bo podejrzewał że pasek mogł przeskoczyć o jeden ząbek. Na obrotomierz nie spojrzałem niestety
Właśnie odebrałem auto od cz. Rover parts z zielonki, powiedzieli ze wykasowała sie mapka , sami nie wiedzą jak bo co dziwne komputer nie jest uszkodzony. Diagnoza kosztowała 150, komputer podpięcie 150, Zmiana mapy w komuterze 350 razem naprawa 650 zł. Co o tym sądziecie, samochodu nie miałem tydzień czasu.
eee do tego kompa nie mozna przeciez nic wgrywac
ta ich diagnoza i naprawa jest dla mnie mocno podejzana i nastawiona na max zarobek, przynajmniej tak to wyglada z opisu
pomimo tego ich wgrania auto dalej nie odpala jesli tak to nie wiem za co ta kasa
ja bym podmienil czujnik PWK
przy padnietym silniku krokowym, powinien odpalic bez problemu z wcisnietym pedalem gazu,
silnik odpali tez z odpieta sonda lambda, pracuje wtedy jak dobrze pamietam w petli otwartej
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
silnik odpali tez z odpieta sonda lambda, pracuje wtedy jak dobrze pamietam w petli otwartej
Przywoływałem do pamięci przypadek kolegi, u którego uszkodzona lambda spowodowała przestawienie map zapłonu i auto po postoju nie odpalało. Wtedy wymiana sondy pomogła.
AndrewS napisał/a:
przy padnietym silniku krokowym, powinien odpalic bez problemu z wcisnietym pedalem gazu,
Bez wciśniętego też powinien odpalić (mój odpalał)
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum