Wysłany: Nie Lut 17, 2008 13:55 [Rover214i 1.4 97r]problem z płynem chłodniczym
Mam problem z roverem 214i ,a dokładnie chyba z silnikiem bo bardzo szybko ubywa mi płynu chłodniczego,a po dłuższej jeździe jak odkręce nakretke od zbiornika z płynem chłodniczym to nagle płyn buzuje i podnosi sie do góry, czy to może byc jakis problem z uszczelką na głowicy?.
Przeniosione z wątku Chcę Kupić Roverka
Ostatnio zmieniony przez MaReK Nie Lut 17, 2008 15:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 13:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
fearless [Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 14:03
Buzowanie plynu i unoszenie sie do gory wskazywalo by na problem z termostatem a dokladniej z jego uszkodzeniem. przynajmniej u mnie tak bylo - silnik grzal sie niemilosiernie szybko. co do ubywania plynu - jesli nie masz zadnych wyciekow to jakims sposobem musi przedostawac sie do silnika.... wiec pewnie problem z uszczelka.
pozdrawiam
Znajdź wyciek. Odsyłam do technicznego FAQ na stronie klubowej.
paweł123 napisał/a:
a po dłuższej jeździe jak odkręce nakretke od zbiornika z płynem chłodniczym to nagle płyn buzuje i podnosi sie do góry
To akurat normalne.
Nie wolno odkręcać nagle korka na ciepłym silniku, bo możesz się poparzyć. To jest zresztą napisane w kilku językach na etykiecie pod korkiem.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum