Wysłany: Sob Lut 16, 2008 13:42 [R620] W tulejach gdzie są świece jest olej Skąd ??
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1993
Witam
Mam problem Chodzi o te tuleje gdzie są świece Zawsze jest tam odrobina oleju i nie wiem jak i skąd sie tam bierze
Wymieniłem już uszczelki (świece oczywiście nowe) i dalej to samo
Nie żeby to strasznie przeszkadzało bo oleju nie bierze ale po co ma tam on być
Tak świeciłem latarką i nic w sumie nie widzę
Czy jest możliwość ze uszkodzone są tuleje
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 01:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 13:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a czy nie zdarzylo Ci sie kiedys za szybko lac olej, albo nie trafic do dziury
naprawdecieko wydobyc stamtad olej jak juz sie dostanie...
moze tez spod pokrywy zaworow tam sie saczyc...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wymieniłem już uszczelki (świece oczywiście nowe) i dalej to samo
jakie uszczelki wymieniałeś pod pokrywą zaworów bo miedzy tymi tulejami a głowicą są małe owalne uszczelki i to pewnie te uszczelki Ci puszczają olej, u mnie było to samo
tak wymieniłem uszczelki z pokrywy zaworów Te małe też Powiem szczezre ze stare dobrze trzymały i raczej nie puszczały
Co do nie trafienia w dziurke o rozlania oleju to nie wczodzi w gre
Wczoraj znowu dokładnie poświeciłem w tuleje i mam wrazenie ze są pęknięte Czy to możliwe i czy akurat wszystkie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum