Problem dotyczy prawego kola. Ostatnio zauważyłem, że zawsze ono sie zaczyna pierwsze blokować podczas hamowania, zawsze tylko ono buksuje podczas energicznej jazdy tzn przy szybkim ruszaniu zawsze pierwsze buksuje prawe koło zacząłem to zauważac już od paru tygodni.. w innym aucie tak sie nie dzieje czy wy też tak macie w r214? a 2 sprawa huczy mi coś w tym samym kole i obciera przy skrecie w lewo a jak jade szybko i jest sucho to po dłuższym odciunku zaczyna cos piszczec przeraźliwie w tym kole, czy to moze być lozysko na wymarciu?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 16:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a 2 sprawa huczy mi coś w tym samym kole i obciera przy skrecie w lewo a jak jade szybko i jest sucho to po dłuższym odciunku zaczyna cos piszczec przeraźliwie w tym kole, czy to moze być lozysko na wymarciu?
Jak huczy/wyje, to TAK, może to być łożysko.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 00:59
nop niestety nie idzie spalic kapca tak odrazu nie lapia obydwa koła najpierw zawsze prawe koło sie kreci i to dosyc dlugo a lewe dopiero potem dołacza nie wiem czme uale zawsze sie tak dzieje.. kiedys tak nie bylo
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 01:45 Re: [r214Si 1.4 97r] przednie prawe koło
donmulanka napisał/a:
Problem dotyczy prawego kola. Ostatnio zauważyłem, że zawsze ono sie zaczyna pierwsze blokować podczas hamowania, zawsze tylko ono buksuje podczas energicznej jazdy tzn przy szybkim ruszaniu zawsze pierwsze buksuje prawe koło zacząłem to zauważac już od paru tygodni..
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Mar 2001 Posty: 99 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 10:51
Prawdopodobnie blokuje się tłok lub prowadnice zacisku. Krótko mówiąc hamulec w tym kole trzyma, może nie mocno ale jednak. Sprawdź po jeździe czy to koło nie jest gorące i jedź do warsztatu.
niewiem dlaczego tak jest, ale to nie tylko w Roverkach pierwsze się "pali" prawe koło mechanik mi pokaztywał kiedyś najazd na podnośnik i prawy był starty duuużo bardziej niż lewy tez myśałem, że mam coś nie tak do tego momentu
A u m nie wrecz przeciwnie, lewe zawsze pierwsze zaczyna sie palic a prawe jak chce to dolacza. Nie wnikam w to bo wkrotce oponki do wymiany ida i tak (chyba ze znajde moj ideal R75)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Mar 2001 Posty: 99 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 22:30
To "palenie" na jedno koło to rzecz jak najbardziej normalna i wynika z tego że to samochody z napędem na jedno koło . Po prostu tak działa mechanizm różnicowy w samochodzie. Zamontujcie szpery i będą zostawiały takie same kreski po dwóch stronach samochodu .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum