Witam!
Po dokreceniu czujnika z lewej strony kolektora dolotowego zauwazylem, ze dolna czesc czujnika jest w oleju. Skad on sie tam wzial i czy swiadczy to o jakiejs usterce?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 09:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po dokreceniu czujnika z lewej strony kolektora dolotowego zauwazylem, ze dolna czesc czujnika jest w oleju. Skad on sie tam wzial i czy swiadczy to o jakiejs usterce?
Ubywa Ci dużo tego oleju?
Wziął się tam raczej z silnika...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Sęk w tym, ze silnik nie bierze oleju, a jesli juz , to mikroskopijne ilosci...
Zastanawia mnie to, czy ten czujnik w kolektorze, gdy jest zasmarowany olejem, to dobre ma wskazania?
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 19:16
Świadczyć może o tym,że silnik już trochę jest zużyty i nie trzyma tak jak powinien...
Swoją drogą w Oplu Tigrze Też tam miałem pełno oleju w dolotowym,przepustnicy od tego się zaczęło...a skończyło się na wymiane uszczelniaczy zaworowcyh...dużo to nie pomogło,więc uznałem,że dół silnika zajechany już auto kupił szczęśliwy nabywca z komisu
Auto niby miało 189 tys...Podobno na Ecoteca to starczy...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum