Witam!
Mam problem jak na złość teraz
Mianowicie zaczęło mi coś huczeć w silniku. Dokładniej, po odpaleniu silnika daje się słyszeć dziwny dźwięk - jakby pogwizd/huczenie spod maski. Po przyciśnięciu lekko gazu, dźwięk jest wyraźniejszy. Wcześńiej działo mi się to po tym, jak np wjechałem w kałużę i zaczął piszczeć pasek klinowy (zaświecała się nawet na chwilkę kontrolka ładowania) po przygazowaniu gasła, pasek nie piszczał już ale było słychać ten dziwny pogwizd Naturalnie po jakiejś chwili przestawało i było ok. Pasek został naciągniety i niby ok.
Jednak wczoraj znowu to się stało i jak na razie do dzisiaj nie ustaje ten dźwięk.
Pojechałem do mechanika i mówi, że ciężko stwierdzić ale bardzo możliwe że to któreś z łożysk alternatora, tymbardziej że jest dość gorący. Niby za gorący!
No i sprawa jest tego typu, że mam sklepik co sprzedaje łożyska - nawet tanio
Tylko musze im dać albo dokłądny opis jakie ma być, albo na wzór łożysko.
A nie bardzo mogę je wyjąć, bo jak pojadę na wymiane to będzie to 20km od tego sklepu...
Czy ktoś zna wymiar/specyfikacje? Może zdjęcia chociaż wszystkich łożysk?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 13:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum