Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Posty: 206 Skąd: Złoty Stok
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 18:55 [R420] Świece żarowe
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Mam takie małe pytanie do użytkowników 400setki czy kontrolka od świec powinna sie zapalać przy uruchamianiu ciepłego silnika czy tylko u mnie tak jest
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 22:32, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 18:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeśli dobrze się orientuję to kontrolka od świec powinna zapalić się jedynie w momencie grzania tych świec czyli przed odpaleniem silnika ...
późniejsze jej zapalenie się oznacza usterkę układu świec żarowych (wymigaj sobie błędy - poradnik na naszej stronie głównej)
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
jeśli zrozumiałem to zapala Ci się ta kontrolka podczas jazdy przy rozgrzanym silniku, czy też chodzi o to, że zapala się podczas odpalania samochodu np. zaraz po zgaszeniu ?
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum