Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich Jednośladowców! Mam na imię Sebastian i użytkuję roverka 414 (benzyna) Kilka miesięcy temu zabrakło paliwa w moim autku i po uzupełnieniu silnik odpalił najpierw na dwa cylindry po czym nastąpiło wielkie "buummm!!!" i zaczął pracować normalnie z tą tylko różnicą że pozostał w nim głośny pojedyńczy metaliczny stukot. Znachor stwierdził że dostał "strzała" i uszkodziło sworzeń tłoka (popychacze są ok). Naprawa nieopłacalna więc postanowiłem jezdzić do "finału". Zrobiłem tak 15 tyś i sytuacja nie uległa pogorszeniu a na ciepłym silniku stuków prawie wogóle nie słychać. Niestety posłuszeństwa odmówiła uszczelka pod głowicą (wyciek płynu na zewnątrz, olej czysty). Dylemat... czy wymienić uszczelkę i jeżdzić czy sprawić sobie "nowy" silnik Jeśli nowy to czy pasuje od 214?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 19:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 20:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jesli cos Ci wali w silniku i masz do roboty uszczelke jak rowniez chcesz tym dalej jezdzic to ja bym poszedl w nowy silnik. Na allegro mozna kupic w miare mlode z malym przebiegiem motorki. Silnik 1.4 mozna juz kupic od 500zl. Polecam kupowac taki ktory siedzi jeszcze w aucie zeby go osluchac.
[ Dodano: Czw Lut 21, 2008 21:19 ]
Aha, silniki pasuja od 214, 25, 414, 45 jak rowniez od Polonezow z silnikiem Rovera
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 21:27
Z braku paliwa uszkodzony sworzeń to jakieś brednie , chyba nieporozumienie zdejmij głowicę i zobacz co jest
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum