Wysłany: Sro Lut 20, 2008 20:27 [R216 1.6Si 98r] problem z radiem
Witam, Mam następujący problem.Od jakiegoś czasu w moim radiu słychać odgłosy pracy silnika. Zakłócenia są słyszalne podczas włączonego silnika i tylko i wyłącznie gdy słucham stacje FM. natomiast gdy odtwarzam z płyty wszystko jest ok. Radio jest na pewno ok bo kupiłem nowe (na starym tez tak się działo). Możliwe że dostała się gdzieś woda? Aha jeśli stacja radiowa ma silny sygnał to nie słychać zakłóceń.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 20:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no to trzeba sprawdzić przewód od anteny.
może ekran nie jest przymocowany ani do wtyczki przy radiu, ani do masy przy antenie, a może poprostu kabel był często ruszany i trzeba go wymienić... a może antena ma kiepski kontakt z kablem, a może a może...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
rozwiązaniem może być również zamontowanie kondensatora przeciwzakłóceniowego ...
choć muszę od razu przyznać, że takie rozwiązanie to stosowałem w swoim czasie w Trabancie, a do ROVERka to mi ono jakoś nie pasuje
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
za duzo to sie rozpisales... nie mamy auta pod reka inie mozemy wszystkiego sprawdzic... sprawdzilas toco koledzy napisali?? to wyglada na pentle masy...
pociagnij + i - od akumulatora kablem 2,5 mmkw na plusie daj bezpiecznik 7,5 A. Sprawdz kabel od anteny.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum