Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam
Pewnie głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi.
Ostatnio pożyczyłem znajomego mojego roverka w dłuższą trasę. Wracał w nocy i jedynie na co klnął to widoczność.
Też zauważyłem,ale mi to zbytnio nie przeszkadza. Jednak zdecydowałem się na wymianę. Nie zaglądałem tam jeszcze i nie wiem czy jest jedna czy 2 żarówki. Widziałem też na allegro H1 i H7 po 100W. Czy ktoś ma takie mocniejsze u siebie, czy to jakiś pic na wodę?
Dziękuje i pozdrawiam
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 277 Skąd: zamość/lubelskie
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 20:26
są dwie napewno H7 od mijania a od długich chyba H3 albo H1(nie wiem dokładnie)
Ale ja mam mijania 100Watt i nie narzekam mam bardzo dobre swiatełka miałem je w zimie i nic sie nie dzialo z kloszami(odpukac )
Wystarczy wejść na stronkę np:
Philips gdzie jest katalog żarówek do różnych modeli.
W R400 mijania to H7 a drogowe H1
Jeżeli fabryka zakłada 55W to montaż mocniejszych żarówek nie wpłynie zbyt korzystnie na zwierciadło i na szkło reflektora też. Zresztą za mocna żarówka jest nie zgodna z przepisami homologacyjnymi reflektora i stanowi zagrożenie oślepienia innych uczestników ruchu jeżeli dochodzi do tego jeszcze źle wyregulowanie reflektorów.
Ostatnio zmieniony przez TomC Sro Lut 27, 2008 20:50, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum