Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 16:10 [R600] CHECK ENGINE pali się i nie ma mocy
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Po naprawie nierównej pracy silnika przybłąkała się następna usterka.
a następnie:
Po odpaleniu silnika auto natychmiast wskakuje na obroty 2000 i po 2-3 sekundach powraca do swoich normalnych obrotów, jednocześnie zapala się kontrolka silnika (CHECKENGINE). Auto na wolnych obrotach pracuje normalnie, jednak podczas jazdy nie ma swojej mocy.Po sprawdzeniu błędów wyskakuje błąd 28 i 54 (błąd 28 już miałem wcześniej i wszystko było ok) natomiast błąd 54(elektrozawór) pojawił się z zapaleniem kontrolki. Dzisiaj wyszedłem na przeciw usterce kupiłem część i założyłem ten elektrozawór w pompie (zresztą mechanik powiedział że na 99% jest do wymiany)ale usterka nie ustąpiła. Pomóżcie rozwiązać tą zagadkę.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 23:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 16:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zaobserwowałem że jak samochód jest po nocy to pierwsze odpalenie jest ok i moc samochodu jest normalna, ale po przejechaniu 4km i wyłączeniu i ponownym włączeniu auto znów nie działa. Przepływomierz już odłączyłem i wstępnie posprawdzałem kostki, ale dziś lub jutro usiądę i zrobię to dokładnie jeszcze raz.
Dzisiaj posprawdzałem wszystkie możliwe kostki i wszystkie przewody natomiast poprawa nie nastąpiła. Filtr powietrza mam nowy a w komortze czyściutko, przed chwilką sprawdzałem. chyba bez dobrego warsztatu się nie obędzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum