Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1995
witam, niedawno w moim Roverku zainstalowałem gaz (brc), gazownik zakładając powiedział, że sonda lambda do wymiany, ostatnio zauważyłem, że auto szarpie na niższych obrotach, a czasem jest tak że wcisnę do dechy np. na drugim biegu i jedzie wolno dopiero za chwilę się zbiera, świec jeszcze nie wymieniałem, a słyszałem, że świece i olej trzeba wymienić do gazu, czy wina może leżeć też po stronie sondy??pozdrawiam bobik007
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 21:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 23:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Napisz jaki masz rodzaj tej instalacji BRC (nazwa modułu sterującego), a jeśli padnięta jest sonda lambda będzie się tak działo ponieważ nie da się ustawić odpowiedniej dawki a po zatym wszystkie moduły BRC są samo programowalne czyli dostosowują się do stylu jazdy kierowcy, wyjściem na chwilę obecną może być odłaczenie silniczka krokowego na wężu gazowym idącym do miksera i zamontowanie ręcznego zaworku.
wielkie dzięki za szybkie odpowiedzi, a powiedzcie, żeby nie wymieniać wszystkiego naraz, czy na komputerze wykaże co jest powodem szarpania (będzie wykazana np. sonda??)
Zacznij od sondy na 99% to to to samo miałem kiedyś w 620, a po zatym gazownik po podłączeniu pod kompa instalację gazową ma możliwość sprawdzenia amplitudy sondy lambda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum