Wysłany: Pon Mar 03, 2008 09:42 [R416] Spadek mocy silnika, problemy z odpalaniem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam jestem swiezym posiadacze Roverka 416i [1.6l 97r] wszystko bylo ok do dnia kiedy poszla mi uszczelka pod glowica oczywiscie odrazu do mechanika i tu wlasnie mam problem po naprawie ide odebrac mojego roverka a tu lipa nie odpala jak dawniej musze mu dodac gazu zeby zapalil stracil przyspiszenie i jest strasznie slaby zostawilem go u tego mechnika az go w koncu naaprawi ale wolalbym wiedziec mniej wiecej co jestgrane zeby gosciu mi lipy nie wciskal z gory dziekuje za odpowiedz
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 21:42, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 09:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja również zauważyłem u siebie spadek mocy po wymianie uszczelki jednakże zostałem "poinformowany" przez mechanika i kumpla, że mam subiektywne odczucie Mechanicznie było wszystko ok i się przyzwyczaiłem, natomiast możliwe, że kiedy była przedmuchana uszczelka dostawało się więcej powietrze i było silnikowi lzej, ale to tylko moje głupie domysły
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum