Witam fanow roverow!
mam pytanie ilke najwiecej jechaliscie swoim roverkiem??ja swoim 420SDI 97r. 167tys. przebiegu, jak narazie jechalem tylko 160km/h ale nie trzeba go prosic o taka predkosc.
----------------------------
dopisek moderatora:
post przeniesiony z działu Usterki i porady techniczne
----------------------------
Ostatnio zmieniony przez giewu Sro Paź 31, 2007 21:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 21:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja tam nie mam się specjalnie czym chwalić moje auto samo jedzie 140 jak ma gdzie i tego się trzymam
ale parę razy na porządnej drodze mu wcisnąłem 190 i chciał jeszcze
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
No to ja się pochwalę w drodze przez Niemcy jechaliśmy 220 licznikowe i wydawało mi się że jeszcze można było więcej czyli ta prędkość max podawana przez producenta jest dość mocno zaniżona, no napewno trochę mniej bo mam felgi 16. Dodam że moja mama która naprawdę szybko jeździ jechała na czwórce(biegu) 160 równe.
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 15:19
Ja swoim R200 1.4 16V 103KM z modyfikowanym dolotem uzyskałem prędkośc przeszło 200km/h wdł licznika nawigacja pokazała 197km/h,Samochód Testowałem na awaryjnym lotnisku,Duśiłem go na paliwie PB98 Verva, przebieg 117 tys,obecnie 118100
Nie wiem czy max czy nie miał buta w podłodze,siedziałem wtedy koleśiowi na dupe ( Octavia Kombi tyle wiem ze Diesel bo z początku mnie mijał i kopcił,później go dogoniłem)
Pewnie dla wielu z was bedzie to dziwne,że aż taka wysoka prędkośc
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ja maleństwem dawałam ok 210km/h (marcel to twoja wina ), ale auto miałam wtedy chyba z 2 tyg. i więcej się bałam. Myślę, że moje kochanie by więcej dało radę bo ani obroty nie były za wysokie, ani gaz w podłodze. Jak będzie okazja stestuje
taki kawałek poszerzonej drogi bez drzew zazwyczaj spotkałem takowy nad morzem w tym roku oraz regularnie przejeżdżam takim pasem w drodze do Wrocka (kilka km za Środą Śląską). Na nim pierwszy raz testowałem swoją brykę, poleciał jakieś 185 wtedy
Przy 210km/h jakie były? Bo chyba wtedy powinno być ich już sporo
Panowie czepialscy No były wysokie, ale po 1 to było dawno i nie pamiętam, po 2 kawałek do odcinki było czyli nie za wysokie hehe
emes specjalnie dla Ciebie stestuje
taki kawałek poszerzonej drogi bez drzew zazwyczaj spotkałem takowy nad morzem w tym roku
To o czym piszesz to jest DOL czyli Drogowy Odcinek Lotniskowy .
Jest to odpowiednio przygotowany odcinek drogi publicznej który podczas działań zbrojnych może służyć jako polowe lotnisko zapasowe dla lotnictwa wojskowego. Obecnie w Polsce jest czynny jeden DOL "Kliniska" w okolicach Szczecina, na którym to lotnictwo wojskowe dosyć często wykonuje loty szkolne. http://lotnictwo.net/gals...ID%20DESC&wpis=
Brt napisał/a:
regularnie przejeżdżam takim pasem w drodze do Wrocka (kilka km za Środą Śląską).
Dokładnie jest to DOL Środa Śląska (Komorniki) na odcinku drogi 94 Komorniki - Juszczyn . Dzisiaj nie jest on już operacyjnie wykorzystywany .
A ja dalej nie wiem co to jest lotnisko awaryjne .
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez xxxgrze Nie Lis 04, 2007 21:54, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum