mam roverka 214i 97r od jakiegos czsu sa dziwne stuki metaluczne na pierwsztm tloku i zaczol brac olej
No OK, ale nie widzę pytania.
Poza tym jak piszesz coś publicznie, to używaj znaków przestankowych (kropki, przecinki). Wtedy będzie można bardziej zrozumieć o co Ci chodzi.
Ile bierze tego oleju?
Jaki przebieg silnika?
Jeżeli oczekujesz pomocy, to podaj jakieś szczegóły. Nasze szklane kule wróżbitów są ostatnio nagminnie w serwisie.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 19:49
crezykrk napisał/a:
jutro sie wybieram z nim do mechanika
a pierscienie czasem tez ie mogly pojsc?
Piersćienie nie ruszajcie narazie...
Uszczelniacze na zaworach wymiencie 16 sztuk koszt ok 80zł, sprawdźcie który popychacz jest uszkodzony i też go wymieńcie, jak na moje oko to będzie wszystko
Jakbyś miał pierścienie dojechane to by ci zapewne walił na granatowo z rury pod obciążeniem albo przy wysokich obrotach
[ Dodano: Wto Mar 11, 2008 19:51 ]
herc napisał/a:
Mogą być zapieczone ale to by trzeba ciśnienie sprężania zmierzyć, albo szczelność cylindrów i będzie wiadomo wszystko
jest opcja jeszcze, że motor został przegrzany i wtedy się zapiekły pierścienie ale w tą wątpie na początek sprawdź to co piszemy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
niedawno wróciłem od mechanika, posłuchał stawił diagnoze; aotko zostało przegrzane! do wymiany komplet popychaczy, oraz pierwszy tłok- stad bierze olej.Powiedział jeszcze ze trzeba odrazu sprawdzic pozostałe tłoki, wymienic uszczelke pod głowica i zalecił zalac mineralny olej mobila. Powiedział ze robocizna bedzie mnie kosztowac około 1000zł plus czesci tak icze ze do 2500 tys powinienem sie zamknac, a nie lepiej wstawic drui silnik?
chyba lepiej wstawić drugi chociaż nigdy nie wiadomo na co sietrafi i od razu 16V jeśli już i czasem NIE zalewać go mineralem te silniki mają jeździć na półsyntetyku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum