Wysłany: Wto Mar 11, 2008 16:24 [R214Si]jak szybko sie wam nagrzewa silnik
ostantio zwróciłem uwage że strasznie szybko grzeje mi sie silnik po przejechaniu hmm 1 km osiaga swoja temperature,ostatnio uciekło mi troche płynu wchłodnicy nigdzie nie cieknie dolałem płynu i wrzuciłem proszek uszczelniający...prosiłbym o małą porade co to może być..a może silnik rovera tak szybko sie grzeje
Ostatnio zmieniony przez giewu Wto Mar 11, 2008 17:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 16:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
cokolwiek byś nie zrobił, to olej się szybciej rozgrzeje niż płyn chłodzący
ze co
mam u siebie czunik temp oleju w miejscu miarki oleju
gdy plyn chlodzacy juz dawno zlapie swoja temp, to temp oleju ledwo do 50 stopni dociagnie i to w lecie
hmm dolałem płynu chłodniczego i 3 dni potem wymieniałem olej filtry także jeśli byłby tzw majonez mechanik by to zauwarzył:)nic bede obserwował jak szybko bedzie schodził i zdam relacje thx za wszystkie odp.
witamm dzis dopiero zauwarzyłem ubytek płynu hmm ok 1 cm:|dalej brak objawów majonezu pod korkiem,białych spalin ,choc takie białe wiróki wewnątrz wydechu zbrzego mi sie pojawiły,rzadnych wycieków,dziwne...doleje niebawem płynu ,mechanik sprawdzil czy to nie uszczelka pod głowica i powiedział że nie:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum