Wysłany: Sro Mar 12, 2008 21:24 [R416] Przebicie na przewodach WN.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Ma ktos jakis patencik na zminimalizowanie przebicia na kablach WN? Sa to moje juz 3 przewody (janmor,bosch) i kazde po okresie 2-3 miesiecy zaczynaja robic dyskoteke (choc bryka nie szarpie). Moze cos w stylu silikon w spreyu lub owiniecie tasma izolacyjna? I czy dawno niezmieniane swiece tez maja jakis wplyw na to, ze dostaja przewody przbicia?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 22:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 21:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
małe przebicia się zdarzają i nic nie poradzisz,
jesli chodzi o wpływ to zużyte świece oczywiście nie polepszają sytuacji, natomiast wiekszy wpływ ma kiepski stan kopułki i palca, a także cewki
warto się też przyjrzeć połączeniu przewodu WN z cewką, jesli jest troszkę luźny to dyskoteka murowana
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Sie 2007 Posty: 163 Skąd: chorzow
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 21:44 Re: [416 Si] Przebicie na przewodach WN.
Lechos napisał/a:
Ma ktos jakis patencik na zminimalizowanie przebicia na kablach WN? Sa to moje juz 3 przewody (janmor,bosch) i kazde po okresie 2-3 miesiecy zaczynaja robic dyskoteke (choc bryka nie szarpie). Moze cos w stylu silikon w spreyu lub owiniecie tasma izolacyjna? I czy dawno niezmieniane swiece tez maja jakis wplyw na to, ze dostaja przewody przbicia?
na kable polecam to
popsikac kable, cewke, kopulke po zewnatrz.
janmor to szajs, sprawdzone na kilku autach z lpg
Ostatnio zmieniony przez piter34 Wto Mar 18, 2008 13:24, w całości zmieniany 1 raz
Ja miałem Janmory w R200 przez ponad 30kkm jazdy na LPG i nie mam im nic do zarzucenia. Sprzedałem je "w aucie" i podejrzewam, że jeszcze długo służyły nabywcy.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum