Wysłany: Nie Mar 09, 2008 15:12 [R75] Brak światła pozycyjnego
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, tak jak w temacie - nie świeci mi się światło pozycyjne z przodu. Wymieniałem żarówki, właściwie wkładałem 3 różne i jest to samo. Kiedys gdy puknąłem w klosz reflektora światło sie załączyło. Wpienia mnie ta kontrolka przepalonych żarówek na desce. Nie wiem co może być przyczyną, że pozycja z przodu poprostu się nie załącza, światła mijania działają bez zarzutu. Macie jakieś pomysły?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 18:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 15:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tylko w jednym. Mówisz o kostce dochodzącej bezpośrednio do reflektore, tej dużej gdzie jest całe mnóstwo kabli czy kostce od żarówki? Kostka od żarówki jest jak nowa...
kostce od żarówki, ale jak mówisz że dobrze wygląda to spróbuj woltomierzem wpiąć się w kabel lekko natnij izolację i sprawdz czy dochodzi w ogóle prąd bo może być tak że na kablach jest a w kosteczce coś nie tak
W kostce są dwa przewody, w żarówce H7 jest tylko jeden żarnik więc jeśli jest światło mijania to chyba powinno być pozycyjne. Te dwa przewody w kostce to plus i masa, dobrze myslę???
mijania jest w H 7 a pozycja pod żarówką mijania taka mała chyba 5 W wkładana w oprawkę i wkręcana w klosz ok 3 cm. od mijania H 7 sprawdz ją ,oże ona ci się spalila, do niej dochodzą osobne dwa przewody
Nie, wymieniałem tylko jedną. Ma to jakies znaczenie????
Miałem coś podobnego ale z tyłu,jak puknąłem w klosz to się zaświacała,zamieniłem żarówki miejscami(czyli prawą do lewgo klosza i odwrotnie)wtedy ta szwankująca żarówka spaliła się w tym drugim kloszu,kupiłem nową włożyłem ale zaczeła wariować druga,więc kupiłem komplet dwóch żarówek,wymieniłem i problem zniknął
Ja nie wymieniałem pozycyjnych żarówek bo nie wiedziałem o ich istnieniu i to był mój problem. Walczyłem tylko z H7 bo myslałem, że ten sam żarnik odpowiada za pozycje i mijania a róznica jest tylko w napięciu na niego podawanym. RafałG mnie uświadomił
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum