Wysłany: Pią Mar 14, 2008 18:11 [R400] Rajfendylemat
Przeszukałem całe forum, ale nie udało mi się znaleźć niczego co pozwoliłoby mi rozwiązać dylemacik.
Chcę kupić oryginalne felgi do Rowerka, Rowerek jest 416Si
Mam fioła na punkcie tego, żeby autko trzymać w stanie oryginalnym.
Wiem, że oryginalnie do tego modelu powinienem wsadzić felgi:
z drugiej strony podobają mi się wzory felg o wymiarach:
Cytat:
6.0jx15 (stal i alu) -> 195/55/R15
a one były chyba tylko w 45 montowane?
Czy takie coś wejdzie do mojego Rowerka? czy nie wpłynie w jakikolwiek sposób na zużycie elementów bicykla, inne opory toczenia etc? (głupie pytanie? )
Myślicie, że to duża ujma na oryginalności samochodu?
Czy ma ktoś dostęp do zdjęć, rysunków felg jakie były montowane w poszczególnych Roverach?
EDIT
Poczytałem jeszcze trochę i... czy razem z felgami będę musiał wymienić szpilki????
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 18:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja posiadam felgi z R45 i jeździ się bardzo fajnie. Oponki 195/55R15 dają radę. Jak będę wymieniał to spróbuję 195/50 R15 bo sporo tańsze i troszkę twardziej się prowadzi.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 21:43
ja mam 195/55/R15 na Classic 6 Spoke. Prezentują się miodnie - ale nie zdecydowałbym sie już na zejście do profilu 50. Zimowe mam 195/60/R15 i muszę przyznać że komfort jest większy niż 55 - jednak wygląd na niższym profilu jest powalający.
Reasumując - zakładaj 195/55/R15 - będziesz zadowolony
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum