Wysłany: Sob Mar 15, 2008 22:43 [R216 Coupe] Podświetlenie obrotomierza i dobór rozm. opon
Dzis stalem sie szczesliwym posiadaczem TomCata:D wlasnie go wypastowalem wyczyscilem i teraz jest juz tip top:D
ale
pojawilo sie kilka pytan....
wracajac z lublina silnik mial moc i wszytko bylo ok ale dziwnie buczal...zauwazylem ze ta rura gumowa u dolu obudowy filtra jest odpieta...rozkrecilem filtr i tu zonk!! nie ma filtra papierowego tylko jest taki czarny z siatka metalowa, to dobrze?? poskrecalem to wsyztko do kupy zalozylem rure i silnik juz nie buczy i lepiej jedzie zostawic to tak czy zalozyc normalny filtr??
czy ktos wie jak wymienic zarowke podswietlenia obrotomierza?? wsyztko mi ladnie swieci ale on wlasnie tak troche slabiej....
jakie oponki kupic?? w standarodwym rozmairze czy cos innego?? jaka firme polecacie??
i jeszcze jakis dobry srodek do konserwacji skorek bo moje sa w bdb stanie i chcialbym zeby tak zostalo
mam tylko jednego pilocika....jak zalatwic drugiego?? rozumiem ze musze go kupic i zestroic z centralka od immo i alarmu, jak to zrobic??
Pozdrawiam:)
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Ostatnio zmieniony przez piter34 Sro Mar 19, 2008 16:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 22:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dzieki Piter jest gdzies an forum jak rozebrac zegary zeby nic nie urwac??
filtr zaraz pstyrkne, jakis czarny taki bez jakich kolwiek oznaczen... opony niestety...decyduja koszty poniewaz to jest drugie auto w rodzinie i pewnie bedzie 185/55/r15 Continentala od kolegi.... a no fakt juz kojaze;) czyli kupic uzywany pilot na kompa i doprogramowac;) tak pi razy drzwi zeby ze mnie skory nie zdarli ile to powinno kosztowac??
Felgi mam fabryczne ROverkowe, Regal 7 Spoke, wiesz te Continentale sa w calkiem dobrym stanie i do tego kosztuja z przekladka i wywazeniem 280zl.... dzieki wielkie;)
6,7 cala???? wiecie starsznie tu milo normalnie ciezko mi sie odzwyczaic od ciaglego "bylo, poszukaj, zamykam był"...nie zaluje ze kupilem Coupe a nie fieste
markzo no ale my nei wiemy własciwie jaie masz felgi przecież zapomniałes wczesniej dopisać textu o szklanych kulach i wróżeniu z fusów
musisz SAM sprawdzić jakie masz felgi. To na nich powinno być wybite gdzieś. I jak nam podasz to Ci powiemy coś więcej. A co do rozmiaru opon, to mozesz też wielkośc sam se dobrać. Tu na samym dole masz pomocny programik
http://www.roverki.pl/dow...wdownload&cid=9
markzo no ale my nei wiemy własciwie jaie masz felgi przecież zapomniałes wczesniej dopisać textu o szklanych kulach i wróżeniu z fusów
musisz SAM sprawdzić jakie masz felgi.
Ja może dzisiaj coś nie ten tego kontaktuję, ale...
Markzo napisał/a:
Felgi mam fabryczne ROverkowe, Regal 7 Spoke
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
to chyba ja nie kontaktuje sorki ale po prostu nie widziałem tej fotki więc mają 6 cali (pod fotką jest 6J x 15 to 6J to szerokość) wiec możesz spokojnie zapodać opony 195/50 lub 55
dzieki szczerze to jednak 200 to sie bardzoo rozni o 600 Rover bo Rover ale musze sie calego autka od nowa nauczyc;) jak narazie chyba wezmiemy te Continentale bo 4 sztuki z przeklada i wywazeniem kosztuja 280 zl...potem odnowa alumkow i na spocik a i troche tlucze mi sie podsufitka....czy da sie ją troche dokrecic??
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 204 Skąd: 33- 300 Nowy Sącz
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 20:22
Gratuluje zakupu fajnego autka. Co do filtra i opon to powiem tak: ja mam założony stożkowy filtr powietrza firmy Aoma (jeszcze tylko dolot) a opony mam 205/45R16 na felgach szerokości 7,5 cala.
dziekuje bardzo tez tez miał stozek ale wlascicel poprzedni ofkors go wywalil bo poza dzwiekiem nic nie dawal, mysle ze jakby to zrobic pożadnie z odgrodzeniem od komory silnik ai doprowadzeniem zimnego powietrza to bylo by cos na plus;) skoro temat sie torche rozwinal mam pytanie o ramke do okola lewarka zmiany biegów.... znalazlem cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=326229028 i niby ma pasowac ale jak zmierzylem u sibie to podane wymiary wypadaja juz na mieszku a wlasciwie na tym plastiku pod nim(pod mieskziem) to tak ma byc??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum