Wysłany: Nie Mar 16, 2008 13:57 [R600] Ogrzewanie kabiny, nadmuch
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam
Roverkowicze powiedzcie mi czy u was tez jest tak samo jak u mnie jak daje ciepłe powietrze to nie grzeje całkiem mocno – chodzi mi o temperaturę – co może być tego przyczyna..... jak miałem inne auto to całkiem całkiem grzało i jak sie silnik zagrzał to trzeba było skręcac, a tu lipa trochę jak jest zimno na dworze....
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 28, 2011 22:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 13:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w r600 nie ma. jeśli wskazówka temp silnika zachowuje się prawidłwo, to może problem jest w zaworze od nagrzewnicy. Lub sama nagrzewnica jest przytkana
_________________ Pozdrawiam - Brt
seba185 [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 22:41
Brt mylisz sie. W 600 jest filtr kabinowy (przeciwpyłkowy). Dopiero sie tu na forum zalogowalem i tak czytam nie ktore posty i smiac mi sie chce. Handluje 600 juz ok 2 lat i baaardzo duzo sie ich przewinelo przez moje rece. Czytam i dowiaduje sie od "znawcow" np.ze jak niema "drewna" na drzwiach to nie ma el.lusterek hehe BZDURA!!! Zapraszam do siebie bo mam wlasnie takie 2 i maja el. i podgrzewane lusterka. A jesli chodzi o Twoja usterke kolego to sprawdz nagrzewnice lub tez odpowietrz uklad chlodzenia.
Brt mylisz sie. W 600 jest filtr kabinowy (przeciwpyłkowy)
oczekuję szczegółów. moze jakaś fotka
[ Dodano: Nie Mar 16, 2008 22:48 ]
w żadnym katalogu w necie go nie znalazłem
_________________ Pozdrawiam - Brt
seba185 [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 22:49
nie ma problemu.Teraz pada i jest ciemno.Jutro wstawie
[ Dodano: Nie Mar 16, 2008 22:57 ]
Brt zwracam honor co do filtra.Pomylilo mi sie z 400. Pamietalem ze w ktoryms go widzialem ale jednak jest on w 400. (przed momentem z ciekawosci wyszedlem i sprawdzalem);) Takze sorry w tym temacie moj blad.
Podlacze sie pod temat. Czy to normalne w r600, ze po ustawieniu nadmuchu na szybe i ogrzewaniu na maxa to z srodkowych kratek leci zimne powietrze??
(Jezeli bylo o tym, to sorry, ale nie moge znalezc o tym odpowiedniego tematu)
jest czy nie ma. nie wiem w sumie, bo nie zwrocilem uwagi.
Ale. Goracy nadmuch ustawiony mam na "wprost" i leci gorace powietrze. Zmieniam zeby dmuchalo tylko na szybe. I przekrecam tylko pokretlo od zmiany nadmuchow. Nic wiecej nie ruszam. Zadnych suwakow. I gdy to zrobie to na szybe leci gorace, a na wprost zimne...
Wiec jak nie ruszam suwaka, to tez powinno leciec gorace. A w zasadzie to nie powinno przeciez leciez zadne powietrze z srodkowych kratek (jak jest ustawiony nadmuch tylko na szybe)!
Blad w konstrukcji czy destrkucji?
Ostatnio zmieniony przez -Marcin- Nie Sty 25, 2009 21:43, w całości zmieniany 1 raz
cześć nagrzewanie w 600 jak i w honda accord jest daremne trzeba przejechać się pare dobrych kilometrów żeby w środku było zadowalająco ciepło spróbuj pojeździć na wysokich obrotach i zobacz czy bardziej ciepłe powietrze nie leci z otworów wentylacyjnych wewnątrz pojazdu. Filtru pyłkowego w 600 nie ma jeśli ci nie będzie grzało przy rozgrzanym silniku zobacz nagrzewnice.polecam audi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum