Wysłany: Nie Mar 16, 2008 13:57 [R200 2.0SDi 98r] potrzebuję porady, silnik przerywa
Witam
Śledzę stronę roverki.pl już kilka tygodni gdyż przymierzam się do zakupu swojego modelu opisanego w temacie. W polsce oglądałem już 3 auta i z każdym jest problem.
Z tym który oglądałem uprzednio wydaje się być wszystko wporządku poza tym że silnik przerywa w czasie jazdy na biegu 3(może 4 i 5 też nie sprawdzałem) od około 3400obrotów. Czy to zwiastuje uszkodzenie pompy paliwa?
Poza tym akumulator się rozładowuje co jest chyba wiem czym spowodowane(jeden z tematów już to wyjaśniał)
Jest to to auto http://moto.allegro.pl/it...esel_klima.html
Proszę o pomoc i pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 13:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mechanikiem nie jestem i nie chcę kwestionować Twojej rady, choć mam wątpliwości co do tego co powiedziałeś ale może dlatego że znam więcej szczegółów których Ty nie znasz otóż:
Auto przyśpiesza baaardzo żwawo nie ma żadnego muła chodzi do tych obrotów naprawdę super w pełni oddając swoje 105KM, poza tym na "luzie" bez problemu dochodzi do 5tyś obrotów na dwójce też do 4tyś i lekko szarpie a na trójce to jak pisałem 3400 i zaczyna szarpać chcąć niby przyśpieszyć a nie mogąc
Takie objawy własnie zbaczają na wine przepływki, czujnika hamulca badź winy instalacji przy pompie... Rozbierz każdą wtyczkę przy silniku i ja oczyść, pospawdzaj także kabelki oraz odepnij przepływke i sprawdź jak chodzi bez niej...
hmmmm dziwne te objawy czy to pompa trudno tak od razu zawyrokować. Kiedyś chyba w R600 przy podobnych objawach pomogła wymiena filtra paliwa, ale chyba szarpanie nie było tak regularnie przy 3400. Przepływka i czujnik hamulca hmmm raczej nie. Standardowo obejrzałbym elektryke przy pompie.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 09:48
Ja dorzucę nieszczelną gruszkę lub przewody paliwowe, a na dokładkę filtr powietrza i jego dolot. Też jestem zdania, że przepływka raczej nie wchodzi w grę, podobnie jak wiązka przewodów przy pompie, no ale sprawdzić, wiadomo, nigdy nie zaszkodzi o ile jest taka możliwość
mechanikiem nie jestem i nie chcę kwestionować Twojej rady, choć mam wątpliwości co do tego co powiedziałeś ale może dlatego że znam więcej szczegółów których Ty nie znasz
Dlaczego od razu o tych szczegółach nie napisałeś?
frigo napisał/a:
Auto przyśpiesza baaardzo żwawo nie ma żadnego muła chodzi do tych obrotów naprawdę super w pełni oddając swoje 105KM, poza tym na "luzie" bez problemu dochodzi do 5tyś obrotów na dwójce też do 4tyś i lekko szarpie a na trójce to jak pisałem 3400 i zaczyna szarpać chcąc niby przyśpieszyć a nie mogąc
Im większa prędkość, tym większy efekt tzw. doładowania dynamicznego, co powoduje konieczność podawania większej ilości paliwa. Twój problem może zatem leżeć w zasilaniu paliwem.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum