Wysłany: Sob Mar 22, 2008 15:39 [ R211 1.1 '98] Odpala, ale tylko jak dodam gazu!!!
Witam. Kupiłem Rovera 200 z silnikiem 1.1 rok 1998 i ciągle z nim miałem problemy ( większość z nich jakoś rozwiązałem) ale pozostał mi jeden, a mianowicie jak odpalam to rozrusznik pochodzi, ale silnik nie pali. Wszystko jest ok jeżeli przekręci się kluczyk i doda kilka razy gazu (2-3). Silnik się wkręca, odpala i obroty spadają do ok. 900. Nie wiem czy takie odpalanie nie szkodzi rozrusznikowi?? Prosiłbym o pomoc w zlikwidowaniu tego uciążliwego problemu. Z góry dzięki. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 15:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki, ale to nadal nie wyjaśnia mojego problemu na 100% bo świece są dobre i nie mam problemu z falującymi obrotami i szarpaniem( przepustnica), nie mam także instalacji gazowej. Zauważyłem jedno, że na ciepłym silniku auto odpala szybciej, a czasami bez dodania gazu.
w Twoim silniku niezupelnie, acz jest niedaleko
jest to silniczek, ktory zamyka i otwiera doplyw powietrza do kolektora ssacego przy zamknietej przepustnicy, czyli odpowiada za wolne obroty, i ich podwyzszenie podczas rozruchu na zimno.
Co z nim zrobic dowiesz sie jak poczytasz forum. Dla ulatwienia poszukaj tematow zwiazanych z cala seria k (1,4, 1,6 i 1,8 w R200 i 400) bo we wszystkich jest podobnie, a 1,1 jest jednak dosc rzadki na forum
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum