Wysłany: Pon Mar 17, 2008 22:02 [R200 1.1 '99'] Rysa - jak ją zminimalizować?
Dorobiłem się niestety paskudnej rysy na lakierze - albo ktoś mnie na parkingu przytarł albo cholerne krzaki o które raz otarłem (dziś je cholera przycięli...).
Rysa jest paskudna bo ma z 1,5 metra i ciągnie się przez prawy bok przez drzwi.
Nie jest głęboka, ale widać ją strasznie.
Czytałem w archiwum, że są jakieś "kredki", którymi można to zamaskować - warto?
Pewnie całkiem nie zniknie, ale niech chociaż nie straszy. Malowanie raczej nie wchodzi w grę, bo to by były przednie i tylne drzwi i jeszcze kawałek nad tylnym nadkolem.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 17, 2008 22:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jesli od krzaków, to pasta lekkościerna tempo powinna dać radę
_________________ Pozdrawiam - Brt
slaszysz [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 17, 2008 22:11
Brt napisał/a:
jesli od krzaków, to pasta lekkościerna tempo powinna dać radę
Przeczytałem opis pasty i poczułem, że po jej użyciu moje życie stanie się lepsze.
Trzeba wcześniej jakoś odtłuszczać czy coś? Czy wystarczy umyć to miejsce?
normalnie myjesz a potem lecisz Tempo K2 Ręcznie!!! tempo nie nadaje sie do mechanicznej polerki. Jesli szmatka zacznie wysychac dodaj mala ilosc wody.
Miejsce po takiej polerce dobrze jest pokryc woskiem zwyklym lub koloryzujacym
Ja tak przjechalem calego forda fieste przed sprzedaza wygladal jak nowy
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Pasta Tempo jak najbardziej wskazana. Ja do czegoś takiego po paście dodawałem jeszcze wosk z polerką. Tylko ostrożnie z pastą pomimo ze jest lekko ścierna uważaj z jej dociskaniem.No i ładne ruchy koliste jak rasowy kataryniarz. Powodzenia
A do usuięcia rysek na zderzaku to co najlepiej zastosować? Mam kilka rysek też od krzaczka a czy pasta MENPO równie ładnie radzi sobie z powierzchnią plastikową jak i z metalową?
_________________ KCNBM
slaszysz [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 19:43
Kupiłem pastę, teraz tylko umyć i poczekać na jakąś znośną pogodę, bo ostatnio to tragiczna jest.
[ Dodano: Wto Kwi 01, 2008 19:18 ]
Niestety pasta Tempo nie dała żadnej widocznej poprawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum