Witam, postanowilem zalozyc ten temat aby podzielic sie tym co przezylem przez ostatnie 2h. Na drodze masakra, dzwon za dzwonem, z tarchomina na ochote przeszlo potorej h jechalem ( dla niewstajemniczonych odcinek ma 17KM ). Najpierw popadalsnieg, i zaraz zrobil sie z tego lod, po ktorym jechalo sie tak ze nie dawalo sie skrecic przy predkosci wiekszej niz 20kmh. Na trasie torunskiej i moscie groita, dzwon za dzwonem, taksowkarz ktory jechal obok mnie zjezdzajac z mostu ktory przechodzi na d ul. kasprzaka blokowal co chwila kola ( nie wiem czy nie mial absu, ale ten i tak duzo nie dawal ) i zjezdzal na bande. Chyba pierwszy raz w zyciu jechalem w takich koszmarnych warunkach, ile sie nadenerwowalem to w pale sie nie miesci.
Jesli mieliscie podobne sytuacje dzis to opiszcie je tutaj
P.S Szczescie ze pojechalem Focusem a nie Roverem, bo wtedy to chyba bym wolal na piechote wracac
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 21:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tom214Si [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 21:37
Wy tam na Wschodzie to zawsze macie jakieś śniegi, lody...
Dziś w lubuskim przeszło parę śnieżnych nawałnic (ewenement nawet w styczniu a co dopiero w marcu), ale ulice cały czas czyste (choć oczywiście mokre). Także teraz czysto
Podjechalem pod dom bo mialem mame do znajomych podrzucic, minelo moze ze 2 min i juz wycieraczki nie mogly zebrac sniegu z szyby, musialem silnik wylaczac zeby nei spalic silniczkow. Koszmar, mam nadzieje ze do jutra zrobi sie chociaz mokro, bo jak bedzie lod, to do roboty bede jechal ze 3h
Kamil, a najśmieszniejsze jest to, że podobno wczoraj rano na Tarchominie była masakra (bo Ty piszesz o wieczorze) i kolega do robotu (Galeria Mokotów - jakieś 18 km) jechał 2h, a ja w tym samym czasie z za Piaseczna jechałem 40 minut i miałem idealnie czarną drogę - granica syfu była tak w okolicach centrum...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
W Wawie na razie śnieg topnieje po wieczornej śnieżycy, a wczoraj rano błękitne niebo i słoneczko...
A potem to już było tylko gorzej...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
rano jechalem jakeis chmurki jescze byly, snieg lezal, na drodze slisko bo miejscami
przymarzalo, wychodze kolo 12 a tu sniegu ani sladu , drogi ladne czyste
w marcu jak w garcu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ja jechałem do domu w czasie śnieżycy. Waliło tak, że w ciemnościach światło odbijało się od ściany śniego powodując spadek widoczności dosłownie do 1m przed samochodem. Zastanawiałem się nawet przez chwilę czy świateł nie zgasić, albo sie nie zatrzymać, bo drogę widziałem ledwie ledwie. Całe szczęście udało się dotrzeć do domku cało.
Wtedy najlepiej wylaczyc mijania i wlaczyc przewmgielne
Ja nauczony wczorajszym dniem wychodze dzis z domu o godzinie 13.15, koszulka, sweter, kurtka zimowa, czapka no i oczywiscie cos tam ponizej kurtki, otwoieram drzwi na od klatski schodowej i oczom nie wierze, slonce, sucho, i najgorsze to to ze w samochodzie z 20 stopni :O i pomyslec ze 10h wczesniej bylo 10cm sniegu i -2. Pogoda konkret
tom214Si [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 00:34
rav1984 napisał/a:
u mnie w bloku to byli nawet tacy zapaleńcy, że z wrażenia w czasie tych opadów zdjęcia zaczęli cykać
masz coś do "zapaleńców"?
Biadolicie z tą pogodą jak ... jak nie powiem kto
Mi tam tylko Roverków szkoda
Na SB cięgiem ktoś prycha i kich a ja dzisiaj (czw.) rano z przekory postanowiłem się pomorsić Foty wkleję chyba raczej do "Pokaż morsa"...znaczy "Pokaż siebie"
Przy okazji podzucam Wam fotkę ...gorących dziewczyn:
(24 luty 2008r.)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum