Wysłany: Pią Mar 21, 2008 17:45 [R416] Pomoc przy wymianach
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
witam
czy mozecie mi pomóc bo mam wyjazd do warszawy prawie 400 kmw jedna strone ,muszę wymienic olej mozecie mi napisac ile tego oleju muszę kupic i jakie filtry do tego i jakie świece i co jeszcz edo tego?
pomożecie?mam roverka 416 z 1999 roku pojemnosc 1600 sedan
dzieki zgóry
beti
[ Dodano: Pią Mar 21, 2008 18:23 ]
beti30 napisał/a:
witam
czy mozecie mi pomóc bo mam wyjazd do warszawy prawie 400 kmw jedna strone ,muszę wymienic olej mozecie mi napisac ile tego oleju muszę kupic i jakie filtry do tego i jakie świece i co jeszcz edo tego?
pomożecie?mam roverka 416 z 1999 roku pojemnosc 1600 sedan
dzieki zgóry
beti
[ Dodano: Pią Mar 21, 2008 19:33 ]
_________________ beti
rover 416
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 21:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 17:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
oleju wejdzie ok 4,5 litra.
przy wymianie obowiazkowo filtr oleju (oznaczenie filtron op 580/7 lub 580).
swiece to NGK bkr6e, ale jesli nic zlego sie z zaplonem nie dzieje to bym nie ruszal.
jesli dawno nie wymienialas filtra powietrza to tez warto (numeru nie pamietam, ale w kazdym sklepie znajda )
poza tym warto jeszcze sprrawdzic plyn chlodzacy, w spryskiwaczach, i w baku
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum