Wysłany: Pią Mar 28, 2008 14:02 [R620] Przegub zewnętrzny
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam po długiej przerwie ,moje pytanie związane jest potocznie zwanym krzyżakiem
wymieniłem na nowy i o d tego mometu zaczely dziac sie siupy z abs,mianowicie kola skrecone w lewo lub w przwo powolne ruszanie i delikatne nacisniecie hamulca powoduje zalonczenie abs powolna jazda i hamowanie powoduje zalonczenie abs w koncowej fazie(auto prawie stoi)
1.przed wymiana porownalem pierscienie abs w drugim kole sa takie same
2.odleglosc czujnika abs ta sama
3.abs zalancza sie tylko w kole gdzie wymienilem przegub
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 18:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 14:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki za szybką odpowieć, jedyna żecza jaka wymienilem to krzyzak ,oslona pierscien zabezpieczajacy i opaski przegub dobieralem do nr nadwozia i rocznika wizualnie lewy nowy jest taki sam jak prawy stary reszata zeczy nieruszana
Jak tylko wezme auto od zonki to postaram sie jeszcze raz sprawdzic a tak miedzyinnymi macie jakies pomysly na jaka odleglosc wyregulowac czujniki ja znam metode na karte ale to w ciezarowkach i niewiem czy to samo moze byc w autkach malego formatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum