Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 16:27 [R45] Problem z odpaleniem po nocy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2001
wiec tak wiem ze byla spr poruszana i kazecie swiece zmieniac( zmienilem), czujnik temp dziala, a wiec problem jest nastepujacy po nocy autko nie chce za 1 razem odpalic...;/ ale juz za 2 lapie ale zdarzylo mi sie tez tak ze za 1 zlapal (krecil lapal juz ale wkoncu zapalil) moze wiecie co moze byc inna przyczyna tego stanu rzeczy... gdzie szukac przyczyn takich objaow...z gory dziekuje za pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 13, 2011 00:24, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 16:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
to moze byc wszystko, swiece przewody cewka kopulka palec rozrusznik akumulator itd.. Bylo pelno postow o tym, poszukaj gdzie byly opisane takie same objawy jak u ciebie. Sprobuj lekko wcisnac pedal gazu przy odpalaniu, tylko z umiarem
znaczy sie tamta poprzednia wersja wątku do wywalenia
(dopisz jeszcze rok produkcji)
problemem może być:
a- silniczek krokowy
b- czujnik temperatury podający sygnał do komputera, lub jego podłączenie
c- cewki, świece przewody....
tak na pierwsze sprawdzenie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ja dzisiaj pojechałem na warsztat z podobnym problemem kłopoty z odpalaniem na zimnym silniku bez naciścnięcia gazu nei umiał zapalić okazało sie że kompresja na 3 cylindrze jest krytyczna i nic się nie da zrobić warsztat zalecił wymianę silnika
przez telefon powiedzieli że tego się nie da naprawić ale jade tam o 16 po odbiór bo wymieniam tarcze abs to się dowiem szczegułów jakby co to pytaj na gg 7366039
sTERYD, No dokładnie tez tak myślę poczekam zobaczę co się będzie dziać dzlej na nowy silnik nie mam kasy a rover 400 to za fajne autko żeby je opychac po 6 miesiącach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum