Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 16:32 [R420] Przewody zapłonowe
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Przymierzam się zakupu przewodów zapłonowych do mojego Rovera. Co myślicie o tych przewodach: http://www.janmor.pl/
Będą dobre czy szukać przewodów innych firm np: takich? Znalazłem jeszcze przewody NGK za ok 165 zł. A tak na marginesie to czy ja mam zapłon elektroniczny, czy może powinienem pomyśleć też o palcu, kopułce itd.?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 13, 2011 20:08, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 16:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
GG, czy masz zapłon elektroniczny to najpredzej się dowiesz zerkając pod maskę
jeśli masz 5 przewodów WN (a chyba masz ) to powinieneś też zadbać o kopułkę i palec...
a w ogóle to zmieniasz profilaktycznie, czy coś się dzieje złego??
jeśli chodzi o przewody to ja z kolei nie polecam bosh
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
czy polecacie swiece i przewody NGK dla silnika z LPG ?
Świece NGK mogę z czystym sumieniem polecić. W poprzednim aucie miałem takowe z instalacją gazową i zero problemów, już chyba z 50 tyś km na nich zrobiłem...
Cytat:
a w ogóle to zmieniasz profilaktycznie, czy coś się dzieje złego??
Mam taki efekt, że po około minucie po zapaleniu, autem zaczyna trochę trząść (silnik chodzi niepłynnie, słabiej przyspiesza). Po 2-3 minutach jak auto się rozgrzeje, ten efekt ustępuje. Najgorzej było w mrozy i jak jest bardzo wilgotno. P. Midowicz oglądał i mówił, że te przewody, które mam nie wytrzymują roku, a od roku ja osobiście na nich jeżdżę. Ile jeździły wcześniej tego nie wiem.
Właśnie mi się przypomniało, że jak w wakacje wymieniałem świece to jedna była dosyć nadpalona w miejscu, gdzie kontaktuje się z przewodem (jakieś przebicie pewnie było). Kabel wewnątrz trochę przeczyściłem z czarnego osadu i było dobrze.
Czy takie zachowanie może mieć jeszcze jakieś inne przyczyny poza przewodami WN?
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 02:07
Obawiam się, że w aucie GG nie ma kopułki i palca. ZTCW po zmianach w '96 wprowadzono zapłon elektroniczny. Te przewody z InterCars-u są dla modeli z kopułką. W Focie mają Bosha za 203 a u Tomiego są NGK za prawie 300.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum