Jak zaznaczyłem w temacie, szukam termostatu do samochodu Rover 200 z 11.1997r. Silnik 2.0 SDi - 105 KM (20T2N) i nie wiem jaki będzie właściwy.
Po przejrzeniu forum widziałem że są rozbieżności na ten temat.
Czy mam zaopatrzyć sie w termostat w plastikowej, nierozbieralnej obudowie - nr katalogowy PEM101020?
Czy ta obudowa jest naprawdę nierozbieralna?
A może mogę zakupić wkład (VER 5504.88), który będzie pasował do tej obudowy?
We wszystkich sklepach jakie odwiedziłem twierdzą że do tego modelu pasuje właśnie termostat VER 5504.88. Ja się z nimi spierałem, gdyż posługując się elektronicznym katalogiem części dedykowanym do Rover znalazłem model PEM10102 w obudowie.
Na forum niektóre osoby twierdzą, że ta obudowa jednak jest rozbieralna i pasuje do niej wkład firmy VERNET (VER 5504.88). Podobnie twierdzą panowie ze sklepów posługując się przy tym elektronicznymi katalogami części i katalogami na papierze.
Jak jest naprawdę? Zaznaczam, ze to diesel - oczywiście.
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
Piotrek
Ostatnio zmieniony przez piotrek_em Czw Kwi 10, 2008 10:48, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 14:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie jest rozbieralna, w sensie, że nie da się jej skręcić i rozkręcić. Można ją rozpołowić, ale później będzie więcej problemu z poprawnym założeniem wkładu i uszczelnieniem wszystkiego oraz sklejeniem obudowy niż to warte. Myślę, że cena u Tomiego nie zabija (honda) i warto go zakupić i bezproblemowo wymienić.
PS>Możesz dodatkowo poszukać w postach STRINGA, z tego co pamiętam on miał sprawdzić czy aby na pewno ten termostat można rozłożyć i złożyć tak żeby działał
piotrek_em [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 10:27
Ok, dzięki za zainteresowanie. w postach STRINGA przeczytałem, że termostat da sie rozebrać, tylko złozenie nie wchodzi w gre, gdyż ukłąd robi się nieszczelny. Zaopatrzę się więc w nowy, prawdopodobnie od Tomiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum