witam
dostalem ciekawa oferte dotyczaca zmiany w elektronice i wiazacym sie z tym zwiekszeniem momentu i mocy. Gosc twierdzi ze po zmianach w ECU dochodzimy do 170KM i 190Nm z mojego silnika. Koszt zabawy 1000zł wraz z hamownia
Co sadzicie o tym Czy ktos z Was sie bawil w cos takiego
_________________ Psssssssssssssssssssyyyyt
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 10:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 10:50
osobiście mówie że nie warto jeśli auto do codziennej jazdy, jesli auto używane jako zabawka zeby sie ścigac po nocach z innymi można zainwestować ( mialem doświadczenia z update ECU ale w aucie z silnikiem diesla
ta zmiana o 10km i 15Nm to taka symboliczna troche, bo podobna zmiane mozna uzyskac przy zrobionym dolocie i wylocie
Chyba ktos ci nawija makaron na uszy... ECU sluzy do strojenia silnikow po modyfikacji, zeby przystosowac komuter do nowuch warunkow pracy... chyba ze ci zwieksza ilosc mieszanki na wtryski tylko ze to zaden "tuning" co jedynie moze skrocic zywotnosc twojego silniczka pozatym ta cena troche dziwna Same ECU kosztuje w granicach 700zł w gore jesli ktos ci za 300zł poswieci poł dnia na strojenie i zaplaci za hamowanie to nie wiem jaki ma w tym biznes
ps. jesli chcesz sie za to naprawde zabrac napisz do Coobcia albo Colina z forum SR naprawde kozaki w tym temacie:)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 22:11
A czy to nie chodzi o zrobienie tzn programu? Przyrost taki jest wlasnie wtedy jak sie robi program w samochodzie wolnossacym. Mnie by nawet te 10KM satysfakcjonowalo, stosunek mocy do masy zmienilby sie z 6.0 na 5.66, czyli ladnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum