Witam ! mam pytanko , jestem juz po czyszczeniu PRZEPŁYWOMIERZA . Po dopłączeniu wiązki okazuje sie że auto jest nadal zamulone i świeci się kontorlka . Czy w silnikach iTD trzeba resetować to TEST BOOKIEM czy przepływka do wymiany ? Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 15, 2010 16:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na 100% przepłwyka ,stwierdzan to po dynamice silnika . Wyczyściłem przepływke , ale gdy ja podłączyłem auto znów zamula i kontrolka sie swieci . Stąd moje pytanie , czy trzeba kompa żeby zresetować ?
Wysłany: Czw Lip 15, 2010 21:48
Błąd świeci- więc trzeba usunąć- testbook, ale jak przepływka uwalona, to i tak zaraz się znów zapali , więc czy jest sens ? Proponuję nową przepływkę a następnie testbook i usunięcie. Bo odwrotnie, to szkoda kasy wydawać na samo podpięcie.
Zasadnicz pytanie ... czy napewno usterka przepływomierza powoduje zapalenie kontrolki silnika W SDi w kazdym razie sprawnosć przepływki nie ma wpływu na kontrolkę silnika. I wg mnie, po założeniu sprawnej przepływki błąd sam zniknie
ale plus taki, ze po podpiecu sprawnej, po ilus cyklach - chyba 25 od zimnego do rozgrzanego silnika, blad sie sam kasuje opisywalem w watku, jak mnie to mocno interesowalo, wiec wisi na forum , tylko trzeba poszukac
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 09:22
Nie tylko przepływka powoduje błąd, u mnie był to również EGR(po wypadku) oraz przestawiony rozrząd(nie wprawny mechanik wkładał mi pompę), a podejrzewam, że przyczyn może być dużo więcej. Poza tym nie tylko przepływka może mieć wpływ na dynamikę. Lepiej dobrze sprawdzić zanim się kupi nową przepływkę chyba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum