Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 17:51 Rondo - kto to budował???
Widziałem już ronda z jednym, dwoma, trzema i więcej wyjazdami. Widziałem ronda w rondzie. Owalne, kwadratowe, prostokątne...
Ale to, to do czego przypisać?
Szogu to rondo jest u mnie w mieście... w Żaganiu. Znam całą historię jego projektowania i uwierz mi, że aby jakkolwiek usprawnić poruszanie się na największym skrzyżowaniu w mieście nie było lepszego pomysłu. Przerabianych było 5 różnych wersji i ta miała najmniej wad. Wygląda tragicznie.. owszem ale tylko na drogowskazach... w praktyce spełnia swoje zadanie Z resztą zdjęcie tego ronda pokazywałem w zakładce humor jakiś rok temu
Strasznie wielkie i jak się wjedzie na wewnętrzny pas, to trudno z niego zjechać. Jest na tyle duże, że wszyscy pędzą i ciężko przebić się przez zewnętrzny pas.
Strasznie wielkie i jak się wjedzie na wewnętrzny pas, to trudno z niego zjechać. Jest na tyle duże, że wszyscy pędzą i ciężko przebić się przez zewnętrzny pas.
Noo można 90-100 lecieć A na wewnętrzny się nie pchac, bo juz niejedenemu udało sie tam pod prąd wjechać (chociaz nie mam pojecia jak ) i oczywiście wlasnie wewnetrznym wtedy jedzie No i lubi byc slisko, bo rondo jest w parku umieszczone A co do rozwiazania komunikacyjnego, to podobie jak u Vinia, to rondo rozwiazało duuuużo problemów
Co do tego drugieg "angielskiego, to zaczytuję kasjopeę:
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 13:35
Co do ronda w Żaganiu to jak najbardziej zdaje egzamin.. przepustowość tego skrzyżowania jest znacznie lepsza i narzekania niektórych kierowców ciężarówek są śmieszne.. Po 1 jest obwodnica a po drugie mój ojciec jest kierowca "TIRa" i jakoś nie ma problemów z przejechaniem przez to rondo.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
tom214Si [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 21:06
Ja też mam "zaszczyt" tarabanić się po tym bałwanku (okularze?) na codzień
i ciągle nie wiem czy plusy dodatnie przewyższają pozostałe
Specjalnie dla Was - inne ujęcia cudaka:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum