Wysłany: Sro Lip 18, 2007 18:22 [R620] Jaki alternator ?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam - poszukuje alternatora do tego modelu, czy będzie pasował z wersji angielskiej i czy będzie pasował również od serii 200 i 400, a może od Hondy Accord ?
jak zauważyłem nie kłopotu z kupnem używanych, a czy ktoś kupował i gdzie jakąś nówkę ? z podaniem ile to kosztuje
--
pozdrawiam
xytras (Wronki)
niedługo R620 sdi
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 21:59, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 18:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wg katalogu Intercars ten sam alternator montowany był w R200, LR Freelander, Hondzie Accord i Civic - wszystko 2-litrowe diesle. Rozróżnia się wersje 90 i 80A - zapewne ze względu na klimatyzację lub jej brak.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
poszukuję regulator napięcia do mojego 220SDI '96. Pan w sklepie powiedział że muszę mu podać firmę która wyprodukowała alternato. Jeśli możecie mi pomóc ...
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 12:57
masz naklejkę to wszystko powinno być jasne dla gościa w sklepie (na dole naklejki jest producent).......
poza tym to producent jest następujący "Nippondenso" wystarczyło wgooglać skrót "ND", a reszta to nr typu alternatora... podajesz wszystko co jest zawarte na naklejce i po problemie....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum