Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 19:07 [R 416 GSi 93r.] Problem z klimą i regulatorem powitrza
Witam,
mam problem z klimatyzacją i suwakiem od wlotu powietrza (obieg zamknięty/z zewnątrz)?
Nie mogę przesunąć go maksymalnie w lewo na układ zamknięty(tylko do połowy) a przy włączeniu środkowego przycisku od klimatyzacji i zostawieniu suwaka na środku, wydobywa sie dziwny zapach? Co to może być? Niesprawna klimatyzacja (zabrudzona instalacja, itp. ?), jak naprawić ten suwak? Są jakieś instrukcje, schematy?! Znalazłem tutaj http://www.roverki.pl/mod...gories=Technika
link do RAVE'u http://rover800.gaima.co.uk/Rover800/Rave.iso ale nie mogę tego pobrać - u mnie nie pobiera tego obrazu?! Czy są RAVE'y do "kanciaków" ?! Pomocy?
Do wakacji chciałbym to naprawić - bez sprawnej klimatyzacji może być ciężko.
Ps. Moją 416-kę zakupiłem już z tą usterką-nie zwróciłem na to uwagi, nawiew normalnie działał (zimne i ciepłe powietrze więc to jest ok!) tylko z tą klimatyzacją coś nie tak?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 19:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
do kanciakow mam haynesa, ale tylko do kseriowych, ale do nadwozia bedzie dzialal
jesli chodzi o suwak to sprawdz mocowania linki, a klimatyzacje musisz odgrzybic
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
w kwestii regulacji nawiewu to moze tak jak pisze poprzednik wina linki
niestety nie mialem potrzeby rozbierac konsoli zeby doglebnie zapoznac sie z tematem
a BTW twoja klima (sprezarka) wlacza sie za kazdym razem na chwile zaraz po uruchomieniu silnika
masz fotki komory silnika
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
do kanciakow mam Haynesa, ale tylko do kseriowych, ale do nadwozia bedzie dzialal
jesli chodzi o suwak to sprawdz mocowania linki, a klimatyzacje musisz odgrzybic
"... haynesa, ale tylko do KSERIOWYCH" - nie kumam o co chodzi ? No właśnie co do suwaka to chce to sprawdzić tylko nie mam nic - bez jakiegoś schematu czy jakiejś instrukcji nie chce sie za to brać, bo chce to zdemontować, zrobić i zamontować tak jak powinno być? Co do klimatyzacji to tak przypuszczałem - trzeba będzie wyczyścić całą.
Ps. Masz może to wydawnictwo "Rover 216 & 416 (Silniki benzynowe) 1989-96" Haynes Service and Repair Manual ?
Ps. Masz może to wydawnictwo "Rover 216 & 416 (Silniki benzynowe) 1989-96" Haynes Service and Repair Manual ?
tak to chyba to.
chodzilo mi o to, ze ta instrukcja jest do modeli wyposazonych w silniki serii k Rovera, a w GSi jest chyba hondowa jednostka, ale nadwozie chyba powinno byc takie samo
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
modeli wyposazonych w silniki serii k Rovera, a w GSi jest chyba hondowa jednostka
no to teraz juz wiem co to ten skrót "kseriowych" a u mnie owszem silnik "hondzi" civic'owy zdaje sie . Ok dzięki, odezwe sie na private w sprawie tej instrukcji ?!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum