Wysłany: Pon Gru 22, 2014 11:11 [Rover 200 1,4 benz.]Samochód kręci, ale nie odpala i
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie znam się zbytnio na samochodach. Mam pewien problem. kupiłem 3 miesiące temu rovera 200 1,4. Samochód jezdzil bez zarzutu, ale w pewnym momencie nie miałem kasy go tankować i praktycznie przez cały czas jezdziłem na oparach. W pewnym momencie schodzę na dół i chciałem go odpalić i jechać, ale niestety. Kręci kręci i nic. Nie mam pojęcia o co chodzi. Akumulator jest nowy, paliwo jest. Przechodził jakiś facet i powiedział, żebym na maksa gazu dodał i próbował, bo może być zapowietrzona pompka przy zbiorniku. Sprawdziliśmy z kolegą, paliwo dochodzi. Może to być także problem z pilotem, ponieważ spawy trzymające baterie popękały i jest to ''sklejone'' trochę prowizorycznie. Proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 22, 2014 11:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Pon Gru 22, 2014 11:20
Rożnie może być. Od świec, po kable wysokiego napięcia, kopułkę, cewkę zapłonową. Ale jak wspomniałeś o pilocie mógł się rozkodować i immobilajzer nie pozwala na rozruch.
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Pon Gru 22, 2014 11:46
zdejmij plusową klemę z akumulatora na 5 min. Podłącz z powrotem. Przytrzymaj na pilocie klawisz zamykania przez ok 10s, to samo przycisk otwierania. zobacz efekt.
smierdziało pod maska paliwem po tym jak chcialem go odpalic, i kolega powiedzial ze dochodzi. no własnie bylo tak ze w ostatnim czasie 2 razy mi zbrakło i na stacje z banka leciałem. ASH nie mam nawet klucza zeby odkrecic kleme : /
skoro nie ma iskry, to pewnie cewka, albo czujnik położenia wału. Wlanie paliwa może pomóc o tyle, ze jak jest mało paliwa, to pompka może nie zaciągnąć jak już dostanie powietrza.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum