Wysłany: Sro Gru 28, 2011 21:13 [400 SDi] Brak mocy. Proszę o radę.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam! Jako że jestem nowym posiadaczem Rovera 400 SDi dokładnie od 4 tygodni to wszystich chce gorąco przewitać! Oczywiście z samochodem mam wszystko ok ale dręczy mnie jedna sprawa.. Mój samochód ma 105 koni ostatnio miałem okazje jechać starym passatem B5 110 koni miał... i niesamowitego KOPA! Mojego Roverka chyba by wziąl na śniadanie Z tego powodu udalem się na komputer. Nie było żadnych błędów a cisnienie turbo pokazało 1500 PSi albo 150PSi (proszę mnie poprwić jeśli się pomyliłem) i niby wszystko ok ale nie mogli mi sprawdzić jakie wartości pokazuje przepływomierz powietrza. Aha i jeszcze jedna ważna rzecz wykazało ze mam wtrysk za wcześnie o 2 stopnie. Wymieniałem wszystkie filtry. Proszę podzielić się ze mną radą. pozdrawiam !
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 21:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ok dobra jutro zmierze i dam znać na ciepłym silniku ile mi wyjdzie
[ Dodano: Czw Gru 29, 2011 15:01 ]
Witam!! Zrobiłem test niestety na zimnym silniku. Ale trudno od 60 do 100 na 4 biegu zajeło mi to 9.92 sekundy mierzone stoperem. Więc jaki werdykt?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum