Wysłany: Nie Sty 11, 2009 23:33 [R75] Radio samo sie włącza
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Jak w temacie. Kilka razy już zauwazyłem że jak wysiąde z samochodu i zamkne go z pilota za jakiś czas potrafi samo właczyc się radio.
Spotkał się ktoś kiedyś z tym?
Nie wiem jakie to radio ale bez navi+tv ale z dużym wyświetlaczem. Help me.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 11, 2010 11:20, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 23:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Radio Alpine. Normalnie jest tak, że po przekręceniu kluczyka na "0" radio gra jeszcze przez ok 30 min po czym się wyłącza. Ale o samoczynnym włączaniu nie słyszałem. Może coś z instalacją było pokombinowane ?
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 11:50
Obstawiałbym tak, jak mimo66. U mnie podczas największych mrozów, przestał działać przedni głośnik. Dokładnie tego dnia kiedy chciałem do niego zajrzeć (temperatura ok 0*C) sam się naprawił i gra
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Popieram. W Polsce przy minusowej temperaturze zapalila mi sie kontrolka Air Bag i nie dzialal przedni kierunkowskaz. Po powrocie na Wyspy w dodatniej temp. wszystko dziala.
Miałeś tak wcześniej, jak było cieplej?
Mrozy mają to do siebie że dzieją się z elektroniką różne dziwne rzeczy.
Może to jest przyczyna
Nie wiem czy było tak wczesniej bo dopiero niedawno kupiłem tego Roverka.
Może rzeczywiście coś z tą temperaturą bo zaczeła mi się świecić kontrolka airbag.
Sprawdził bym styki na połączeniach elektrycznych ale nie wiem gdzie szukać.
Przy radiu również ale ciekawe jak się je wyjmuje. Będe miał chwilke to poszukam.
Może rzeczywiście coś z tą temperaturą bo zaczeła mi się świecić kontrolka airbag.
Od poduszki to nie lacza koski pod fotelemi. Musisz wylaczyc zaplon i nimi poruszac a nastepnie przekrec kluczyk i powinno juz byc ok. Jak sie znowu pojawi lub nie zgasnie to rozepnij kotki i troszeczke ponaginaj piny. Walczylem z tym bo mnie wkurzal komunikat na kompie.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Od kilku tygodni mam spokój - naprawiłem to dosyć niekonwencjonalną metodą
Już miałem takie nerwy na to radio że gdy po raz kolejny samo się włączyło
walnąłem dosyć mocno ręką w przedni panel obok pokrętła - i problem znikł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum