Wysłany: Czw Maj 01, 2008 17:09 [R75] Siłownik centralnego zamka
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
drodzy koledzy
mam problem z zamkiem w drzwiach pasazera. przypuszczam, ze siłownik jest popsuty.
Czy owy siłownik mozna wymienic i gdzie takowy mozna znalezc albo czy bedzie pasowal silownik z BMW???[
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Cze 11, 2011 23:43, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 17:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 178 Skąd: Radom
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 08:20
Z tego co widze to problem z niotwierajacymi sie drzwiami to norma w R75.
U mnie bylo tak samo, ale to nie byla wina elektroniki i centralnego tylko wyobione klamki.
Pojechalem do znajomego ktory zaklada alarmy samochoduwe, zdjal boczek poprawil ciągiełko i wszytko teraz chula:) na dole jeszcze jego cytat "Qr.. nigdy nie robilem takiego samochodu, ale to to samo co BMKa", pozniej jeszcze dodał "Rowery to sa dobre ale gorskie"
Pozdrawiam.
Kolego jeśli padł siłownik tzn nie wysuwa się rygielek to masz problem z jednym z silniczków w samym zamku, jeśli to to to proponuję kupić cały uzywany zamek koszt to ok 50-100 zł jeśli z europejczyka to tylko wykręcasz stary jeśli z anglika to również zamieniasz jedynie drzwi od kierowcy muszą mieć gniazdo do kluczyka czas naprawy ok godziny, a zamek z BMW nie będzie pasował. Wszystkie zamki są rozbieralne i bez problemy można wymienić silniczki w nich.
A jeśli rygielki ci działają a nie reaguje klamka z zewnątrz to przyjrzyj sie wodzikom wewnątrz dzrzwi często one lubią spadać najlepiej wszystko póżniej przesmaruj, ja tez zaraz będę rozbierał zamek w lewych tylnych drzwiach.
Silniki z zamka w Polsce nie dostępne jedynie całe zamki ze szrotów.
_________________ ROVER 75 ......:::Lublin:::.......
Jeśli pomogłem kliknij POMÓGŁ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum