Wysłany: Czw Maj 01, 2008 18:09 [R75] Ściąga na lewo!!
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam. Mam pytanie odnośnie zawieszenia. Przy jeździe na wprost lekko ciągnie na lewo. Przy hamowaniu troszkę mocniej. Jaka może być przyczyna? Nie jestem fachowcem dlatego pytam fachowców forumowiczów. Wiem że mogą to być tarcze ale nawet kiedy nie używam hamulców
ściąga. Proszę o udzielenie wskazówek. Dzięki serdecznie za pomoc.
_________________ już 45 000 kilometrow i jeździ!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 17:51, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 18:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tarcze raczej bym wykluczył.
Obstawiam geometrię przodu - koniecznie sprawdź zbieżność kół, bo będzie Ci darło opony (nie wspomnę, że to może też być niebezpieczne). Czasem po najechaniu na krawężnik lub zaliczeniu dziury zawieszenie się trochę przestawi i trzeba to skorygować.
Na samym początku bym sprawdził ciśnienie w oponach czy na jednej osi jest takie same, to też może być przyczyna "ścigania" podczas jazdy a przy hamowaniu będzie się nasilało, a później dopiero geometrię kół a dokładnie zbieżność
Ciśnienie w porządku sprawdzałem. Jest w/g instrukcji i oponki nówki sztuki. Czyli geometria
do sprawdzenia. Podjadę do warsztatu i sprawdzę. Dzięki za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum