Wysłany: Czw Maj 08, 2008 17:26 [R 200 1.4 99r.] Piszczenie na V biegu
Witam Państwa, to mój pierwszy post na waszym forum. Opisze krótko swój problem: Mianowicie z pod maski mojego Roverka daje się we znaki świst podobny do hałasu jaki generuję wiertarka, zaczyna się tak dziać tylko i wyłącznie na 5-tym biegu przy dodawaniu gazu. Co to może być?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 17:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Maj 2006 Posty: 118 Skąd: Lublin
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 09:45
A czy to jest głośne? Mi lekko świszczy 4 bieg ale wcale mi to nie przeszkadza i czasami mozna sie z tym spotkac. Na wszelki wypadek sprawdz olej w skrzyni.
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 12:41
Poziom oleju w skrzyni w normie.
Wczoraj przeprowadzałem testy kiedy zaczyna piszczeć a kiedy ustaje albo piszczenie jest zagłuszane. Na 5-tym biegu do 2000 obrotów te świszczenie wyraźnie słychać później albo ustaje albo jest zagłuszane przez fabryczne buczenie Rovera (od prędkości 80 km/h).
Byłem u kilku mechaników i każdy twierdzi że to łożysko od wału napędowego. Jakie są koszty wymiany takiego łożyska? Czy od razu brać się za wymianę całej skrzyni?
[ Dodano: Nie Maj 11, 2008 17:06 ]
Jednak to świszczenie pojawia się także na 4 biegu, jak można sprawdzić co to dokładnie jest? rozrząd, pasek od alternatora, łożysko od skrzyni?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum