Wysłany: Wto Maj 13, 2008 09:58 [R416] Cewka - podmiana.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Podmieniajac cewke na inna (w celu zobaczenia czy szarpanie zniknie) musze nowa przykrecic (masa albo cos), czy wystarczy ja tylko podpiac do kostki i kabla idacego do kopulki?
Czy padajaca cewka moze byc winna szarpaniu, podczas delikatnego dodawania (tylko w pierwszej fazie, potem ok) i ujmowania gazu na 1,2,3 biegu (taki kangurek) jak i rowniez podczas ruszania?
Roverek pali na dotyk, na wolnych obrotach chodzi elegancko, nie ma problemow gdy jest wilgotno ani po wjechaniu w kaluze. Filtry wymienione tak samo jak i elementy ukladu zaplonowego (swiece, kable, kopulka i paluch). Bym zapomnial--- kilkakrotnie po przejechaniu okolo 1 km silnik podczas przyspieszania zgasl ale zaraz udalo sie go odpalic ponownie.
Dzieki za wszystkie mozliwe porady.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 14, 2011 22:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 09:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy padajaca cewka moze byc winna szarpaniu, podczas delikatnego dodawania (tylko w pierwszej fazie, potem ok) i ujmowania gazu na 1,2,3 biegu (taki kangurek) jak i rowniez podczas ruszania?
Może być...
Lechos napisał/a:
Podmieniajac cewke na inna (w celu zobaczenia czy szarpanie zniknie) musze nowa przykrecic (masa albo cos), czy wystarczy ja tylko podpiac do kostki i kabla idacego do kopulki?
Czy padajaca cewka moze byc winna sza
Hmm... Nie wiem...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Witam!:) Jednak decydujesz się na podmianke cewki... Oby to rozwiązało problem. W moim temacie ktoś podsunął jeszcze problem z pompa paliwa. Jak juz podmienisz cewke to daj znac o wrazeniach i czy pomoglo. Powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum