Wysłany: Sob Maj 17, 2008 14:57 SOLVED [R220SDi 96r] Po wyciągnięciu akumulatora zwariował
Typ: SD Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam, mam taki problem.
chciałem wymienić żarówki w przednich lampach, ale żeby to zrobić w lewej musiałem wyciągnąć akumulator.
po włożeniu nowych żarówek i podłączeniu akumulatora zwariował.
wskaźnik paliwa powędrował na sam dół, poza skalę nawet.
wskaźnik temp. po przekręceniu kluczyka wędruje natomiast w górę poza skalę.
zapalają się tylko czerwone kontrolki hamulca ręcznego i akumulatora.
http://poradnik.telewizor.eu/serwis.php
nie da się odpalić, nie działają nawiew, radio itp. w aucie jest immibiliser.
sprawdzałem i bezpieczniki nie są przepalone, pod maską też.
jeżeli ktoś potrafi mi pomóc serdeczne dzięki za odp.
Ostatnio zmieniony przez piter34 Czw Lut 05, 2015 12:58, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 14:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
odłącz akumulator na godzinke po czym podepnij daj aucie kilka min przekręc kluczyk w 1 pozycje, znowu daj chwile i odpal. jezeli to samo będzie to cos zdupczyles...
A nie przykręciłeś może bat odwrotnie Spróbuj może komp odpiąć i przekręcić kluczyk w stacyjce. Albo odepnij ta wiązkę od reflektora i spróbuj. Ale o takim fenomenie jeszcze nie słyszałem.
I najpierw sie + odkreca i potem dopiero Minus i przy monatzu najpier + a na koncu Minus.
[ Dodano: Sob Maj 17, 2008 19:12 ]
Aha, jeszcze jedno mi przyszło do głowy zobacz przypadkiem czy ten gruby kabel co idzie od od Baterii-Minus do karoserie czy gdzieś nie jest przerwany albo nie robi jakieś zwarcia lub czy jest dobrze przykręcony.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum