Wysłany: Pią Maj 16, 2008 09:42 [R414] Problem z ciągiem
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam, mam takie pytanie. Czy silniki a raczej kompy ucza sie stylu jazdy?
Cos tu kiedys chyba czytalem ze silnik dostosowuje sie do tego jak jezdzimy. Pytam bo mam taka sytuacje, ze podczas jazdy z predkoscia okolo 90-100km/h na V biegu jest bardzo slaby. Jakies pol roku temu to przyspieszal bardzo dobrze na V od 90 a teraz ani mysli(chce III )
Byc moze sa jakies inne przyczyny takiego oslabienia, prosze o opinie
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 15, 2011 18:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 09:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wszystkie filtry(oprocz paliwa) , swiece, przewody, olej wymieniane byly jakies 2kkm temu. Byc moze to filtr paliwa, ale jak rozpedzam sie na nizszych biegach tak do 6tys to zapi..... jak trzeba i nie slabnie. Troche mnie to wkurza jak na trasie jade 100(limity) i musze go na 4 trzymac. A jakie moga byc objawy ze ten silniczek krokowy nie dziala tak jak powinien?
Mi to tez az tak bardzo nie wadzi, bo prawie wogule nie uzywam V. Czasem jak w trasie jade to halas jest troche uciazliwy na IV biegu, ale to temu ze mam dziurke przed ostatnim tlumikiem.
Ja jak przyspieszam to na III bo to jak dla mnie najbardziej elastyczny bieg(70-150)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum