Wysłany: Pią Maj 16, 2008 12:11 [R25 2002r 1.4 Benzyna+LPG] Problem z odpalaniem rano
Witam,
Mam problem z odpaleniem mojego R25 rano, mogę kręcić rozrusznikiem i nic po czym około południa przekręcam kluczyk i zapalam za pierwszym lub drugim razem, mogę jeździć cały dzień odpalać, gasić po czym kolejnego dnia rano nie odpala i tak codziennie. Byłem już z nim w stacji kontroli (zakładali mi tam również LPG) sprawdzili co mogli, początkowo pompa paliwa nie podawała benzyny wymienili w dzień odpalił ale rano już nie, podłączali do komputera i niebardzo wiedzą co jest. Czy może ktoś mi pomóc?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 12:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
początkowo pompa paliwa nie podawała benzyny wymienili
wymienili pompe paliwa tak? i po wymianie pompa rano znowu nie podawała paliwa? może cos jest nie tak z przekażnikami
zakładam ze prubujesz odpalić na benzynie nie na gazie
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 219 Skąd: Kraków/Lublin
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 17:57
Jeżeli kręci z prawidłową mocą to pewnie nic. Ja miałem podobną sytuację (rano odpalał za 3-4 razem, a nawet po 8-10 godzinach postoju pod pracą zapalał od pierwszego) okazało się, ze to akumulator zdychał.
_________________ Zdrowy sen nie tylko przedłuża życie, ale i skraca dzień roboczy.
Przepraszam ale nie miałem dostępu do internetu przez kilka dni.
Pompa była wymieniona ponieważ nie podawała paliwa w ogóle niezależnie od pory dnia, przynajmniej taką otrzymałem informację.
Odpalam zawsze na bęzynie mam instalację sekwencyjną inaczej nie mogę odpalać. Byćmoże jest to sprawa wilgotności chociaż dzisiaj od rana padało i o godz. 10:00 odpalił po kilku próbach, zupełnie nie wiem o co chodzi. Umówiłem się na wtorek 20.05 w serwisie z listy na roverki.pl w Nowym Mieście nad Wartą ponieważ mieszkam niedaleko zobaczymy czy coś uda się wymyślić.
[ Dodano: Nie Maj 18, 2008 20:32 ]
Zapomniałem o akumulatorze był wymieniany jakieś 4 m-ce temu, z wydruku po badaniu wynikało że podaje prąd 13,6V nie wiem czy to prawidło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum