Wysłany: Nie Maj 18, 2008 15:42 [R600] Jakiej firmy tarcze hamulcowe
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Szukałem na forum ale nic konkretnego nie znalazłem, chcę wymienić tarcze hamulcowe z przodu, bo już się kończą.
Na allegro znalzłem tanie tarcze, tylko pytanie które wybrać:
- DOKUJI
- DACO
- HART
- KROON
ewentualnie NATIONAL, pare złotych droższe ale może warto.
Które polecacie ? Wszystkie oscylują w cenie 100-150 zł za komplet dwóch tarcz.
Klocki mam nowe.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 23, 2011 12:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 15:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja ostatnio zmienialem tylnie i dałem 250 zł za komplet.
Podejrzewam że tarcze w tej cenie raz dwa się powyginają i będzie telepać kierownicą podczas hamowania. Mowie to z doświadczenia jakie wyniosłem z poprzednim autem. Nie jestem pewien ale coś mi się też zdaje że demontaż i montaż przednich tarcz w roverze 600 nie jest tak prosty jak w przypadku tyłu (jeżeli nie mam racji to poprawcie)?
No właśnie to napisałem ci w pierwszym poście. Tanie tarcze założysz namęczysz się z tym lub zapłacisz za to, a za niecały rok będą tak zwichrowane że znowu będziesz myślał o wymianie. Osobiście nic mnie tak nie wkurza jak latająca kierownica podczas hamowania Ja bym dołożył, na pewno się opłaca.
Na tył wydaje mi sie że możesz tańsze - głównie jest on używany jako hamulec postojowy
Jak nie połamane to po co wymieniać?
Polecam ATE ale:
Cytat:
Klocki mam nowe.
też są istotne, przy normalnej jeździe, kiepskie co najwyżej popiszczą ale czasem może pół metra braknąć. Moim zdaniem można lać gorsze paliwo a hamulce się przydają.
Pozdrawiam Tomek
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 12:43
tocamy napisał/a:
Jak nie połamane to po co wymieniać?
No właśnie chodzi o to, że z tyłu jedna tarcza jest krzywa, bo mi się linka od postojowego kiedyś zablokowała i się tarcza przegrzała.
Czuć lekkie bicie przy hamowaniu.
Witam, Panowie potrzebuję szybkiej pomocy. Chodzi mi o tarcze+klocki tył do mojego R620 Di 1996r. Czy do wszystkich 600 tarcze na tył są takie same ? Jest jakaś różnica między benzyną a dieslem ? Szukałem trochę na allegro i czy te wymiary to : ?ŚREDNICA: 260 mm
WYSOKOŚĆ: 63,7 mm
GRUBOŚĆ: 10 mm
OTWORY NA ŚRUBY: 4
Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Maj 05, 2014 14:25
Kolego ja mam setup ferodo klocki i brembo wentylowane tarcze i powiem ci że prawie w miejscu się zatrzymuje. Do tego opony michelin energy e3a i lepszego zestawu w normalnych pieniądzach nie ma wg mnie.
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum