Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 00:13 [R400] Podskakująca przednia oś
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam, problem dość nietypowy, ponieważ podczas szybszego ruszania przednia oś mojego Roverka tak jakby podskakiwała. Dzieje się to sporadycznie na mokrej nawierzchni ale nie zawsze, na suchej jest ok. Kiedy już przednie koła zaczynają tracić przyczepność, cały przód tak jakby podskakiwał. Kiedyś coś czytałem, że mogą to być poduszki silnika ale sam nie wiem
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 16, 2011 18:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 00:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 12:45
Moj jak chce nim szarpnac to caly przod napier......dziela (skacze) a bylem na tescie amorkow i sa ok, poduchy cale i sprzeglo wymienione. Przynajmniej mam powod zeby jezdzic ekonomicznie
Hmm może chłopaki trzeba delikatniej obchodzić się z gazem a nie "buta"? U mnie jest to samo na mokrej. Kumpel też tak ma w Pasku i Audi 100 tak więc myślę, że to normalne jak się przydusi.
to może inaczej... w jakim stanie??
może są nierównomiernie zużyte na obwodzie, i w pewnych miejscach przyczepność jest mniejsza niż w innych....
tak tylko pomyślałem....
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum