Witam dementował ktoś może tylną wycieraczkę ? Jak tak to proszę o jakieś wskazówki. Chcę ją zdemontować ponieważ jest całą skorodowana i chcę pomalować jakąś farba w sprayu. Oczywiście chodzi mi o tą stała cześć przymocowaną do szyby, a nie o pióro wycieraczki. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 21:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
paka_88, chyba ma problem z odkręceniem ramienia
trzeba podważyć osłonkę i odkręcić nakrętkę.
może tylko być problem ze zdjęciem ze stożka, sprawdza sie ściągacz do łożysk, od biedy do swożni kulistych
lepszego zdjecia nie mam:
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
A jak ściągnąć tą osłonę wew. tylnej klapy zeby jej nie połamać ? Zdaje się ze padł silniczek i muszę rozebrać tą wycieraczkę - wykręciłam dwie śrubki od wew. i na tym zakończyłam - boję się zeby tej osłony nie uszkodzić.
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 22:33
jak wykręciłeś to teraz ładnie ją złap i pociągnij to wszystko siedzi na zatrzaskach demontowałem tą osłonę już n razy poprzez energiczne szarpnięcie i jak dotąd nic sie nie połamało może dlatego że w zapasie mam taką osłonę;)
Delikatnie płaskim wkrętakiem (ostrożnie, żeby lakieru nie podrapać) podważ, zajrzyj, w którym miejscu są zaczepy, i w tych miejscach ciągnij
Nic nie powinno się stać
[ Dodano: Sob Maj 24, 2008 23:44 ]
Uważaj, żeby nie pogubić tych blaszek z zaczepów
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 22:47
Sylwi-13 napisał/a:
W zapasie nie mam takiej osłony.
ale ja mam
postaraj sie kolo tych wkrętów podważyć czymś wsadź łapki tam i delikatnie szarpnij powinno za pierwszym razem zeskoczyć;) zaczepów raczej nie połamiesz:)
ewentualnie podważaj do okoła i tez powinno zejść ... pierwszy raz jest najtrudniejszy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum