Wysłany: Nie Maj 25, 2008 16:04 [R200 SDi '98] Klima - czujnik temperatury oleju
Witam
Padł mi czujnik temperatury oleju w moim rowerku i przez to klima nie śmiga . Powiedzcie gdzie mogę coś takiego dostać i ewentualnie jakie są koszty takiego czujnika.
Czy ktoś próbował pominąć ten czujnik (zewrzeć przewody) na dłuższy czas? Chodzi mi w sumie o czas dopóki nie kupie takiego czujnika, bo bez klimy to jak bez reki.
dodaje zdjęcie czujnika:
Ostatnio zmieniony przez piter34 Wto Maj 27, 2008 12:53, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 16:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Widzę że usilnie namawiasz mnie żebym tej gadziny nie naprawiał ... a może masz i racje, przecież od tego to grzyby jakieś sie robią, śmierdzieć może, problemy z gardłem...
eee odpuszczam sobie to hehhe
Widzę że usilnie namawiasz mnie żebym tej gadziny nie naprawiał ... a może masz i racje, przecież od tego to grzyby jakieś sie robią, śmierdzieć może, problemy z gardłem...
eee odpuszczam sobie to hehhe
Dokładnie, śmierdzi grzybem, boli gardło, można dostać nawet anginy
Skiba napisał/a:
PS Roverka masz SDI a nie TDI
Uwierz mi, mam fotę że są TDI Ściągnę czeskie zdjęcia to zobaczysz
szukałem na obu stronkach ale nie znalazłem nic takiego
Skiba napisał/a:
PS Roverka masz SDI a nie TDI
Roverka mam nie TDI tylko TDic , a dokładnie oznaczenie z tylnej klapy 200TDic. Wiem... czytalem na forum że nikt o takim oznaczeniu nie slyszał :
http://forum.roverki.eu/v...&highlight=tdic
ale skoro wcześniej ktoś pisał juz na forum ze ma takiego roverka, i wpisując w google "rover 200tdic" tez znajdywane są takie, to znaczy ze musiała być wypuszczona seria z takim oznaczeniem, jedyne co mnie zastanawia czy róznica jest tylko w oznaczeniu czy moze sie jeszcze czymś różni od SDi.
z tego co pamiętam to Brt jeździ z zaślepionym czujnikiem już dość długo i nic mu się nie dzieje....
a jeśli chodzi o dostanie, to każdy porządziejszy zakład klimiarski Ci go wymieni... nie jest to jakiś roverkowy specjalny czujnik
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 156 Skąd: Osiek k/Oświęcimia
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 08:58
sTERYD napisał/a:
z tego co pamiętam to Brt jeździ z zaślepionym czujnikiem już dość długo i nic mu się nie dzieje....
Sorki,że się podepnę.Czy w moim modelu też jest czujnik temp. oleju w sprężarce?
Jeśli tak,to gdyby był padnięty,to klima nie ma prawa w ogóle się załączyć?
_________________ Był Roverek....i jeszcze będzie !
czujnik temperatury oleju wTwoim modelu jak najbardziej jest, tylko nie w sprężarce a w silniku i jeśli jest padnięty, to klima raczej nie ma prawa się załączyć
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
I mi drodzy koledzy klima nie chodziła z tego powodu-padnięty czujnik temp oleju. U mnie problem był o tyle inny, że sprężarka załączała się, było cyknięcie, ale wentylatory nie chodziły a teraz już chodzą.
Z tego co słyszałem to diesla ciężko przegrzać także zamierzam jeździć na zwartych pinach.
Zastanawiam się po co ów czujnik skoro chłodzeniem silnika zajmuje się termostat i to on uruchamia jego chłodzenie .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum